Gündem
18 Nis 2018 16:04 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Erken seçim tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çıkışı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP liderinin dün grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının ardından bugün öğle saatlerinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşmesinin ardından erken seçim ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Erdoğan, görüşmenin ardından Beştepe'de yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

"Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Biliyorsunuz Sayın Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerine görüş alış verişinde bulunmuştuk. Bugünkü görüşmemizde de oldukça geniş bir yelpazede görüştük. Grup konuşmasında ifade ettiği seçimin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk.

"Değerli arkadaşlar 15 Temmuz darbe teşebbüsü bir çok alanda olduğu gibi siyasette de yeni bir dönemin miladıdır.

"16 Nisan halk oylamasına giden süreç de bu yolda ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanı olarak hem partimin hem de şahsımın dile getirdiği sistemini yine Bahçeli'nin dile getirdiği çağrıyla harekete geçirdik.

"Buna göre anayasa değişikliği yapılacak ilk seçimlerden sonra işleme geçecek. Buna rağmen Türkiye hala eski sistemle yönetilmektedir. Eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkıyor. Buna rağmen bizim verdiğimiz karar Kasım 2019'da yapmaktan yana olmuştur. Ancak gerek Suriye'deki gerek iç hadiseler Türkiye'de belirsizliklerin bir an önce aşılmasını gerekli hale getirmiştir.

"Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kazandırmaktadık. Sayın Bahçeli ve yetkili kurumlarla bu durumu enine boyuna müzakere ettik. Sonuçta bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık.

"Türkiye'nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkan belirsizliğin bir an önce kaldırılmasını zorunlu kılıyor".