Gündem
11 Mar 2015 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Özgecan'ın katillerinin mahkeme fotoğrafı ortaya çıktı

Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan cinayetinin katil zanlılarının mahkeme salonundan fotoğrafları ortaya çıktı.

İfadelerinde suçu birbirlerinin üzerine atmaya çalışan zanlıların jandarma tarafından çıkarılacak iletişim profili sayesinde ifadelerindeki doğru olmayan noktalar saptanacak.

Katil Suphi Altındöken’in çok bilinmeyen bir fotoğrafı da internete düştü. Tutukluluk istemiyle Tarsus’taki nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlıların bir cep telefonu aracılığıyla çekildiği sanılan fotoğrafta, Suphi Altındöken tutuklama kararını ayakta dinlerken, arka sıralarda ise arkadaşı diğer zanlı Fatih Gökce otururken görülüyor.



DNA ÖRNEKLERİ UYUŞTU
Mersin’de vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın bileklerinden kesilen ellerinin tırnak arasında bulunan deri parçaları Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken’in DNA örneğiyle eşleşti.

Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol’un yürüttüğü soruşturmada önemli bir delil elde edildi. Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ifadesinde, Özgecan Aslan’ın kendisine direnerek kurtulmak için yüzünü tırmaladığını belirtmişti.

AYRINTILI RAPOR BEKLENİYOR
Özgecan Aslan’ın hayatını nasıl kaybettiğinin belirleneceği ayrıntılı ölüm raporu ise Adana’daki Bölge Adli Tıp Kurumu’ndan bekleniyor. Katil zanlıları tarafından yakılmaya çalışan genç kızın cesedinde Adana Adli Tıp Kurumu tarafından özel bir teknikle yapılan incelemede tecavüz edilmediği de kesin olarak saptandı. Savcı Ayhan Akyol’un iddianameyi bir an önce hazırlamak için Adli Tıp’tan Özgecan Aslan’a ait ayrıntılı ölüm raporunun hızlandırılmasını istediği öğrenildi. Görüşmeleri mercek altında Katil zanlıları Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökce’nin cep telefonlarına ait HTS kayıtları da Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nda inceleniyor. Jandarma, cep telefonuyla iletişim kuran üç zanlının olay saatlerinde ne zaman, nereden nereye, kaç kez ve ne kadar süreyle görüşme yaptığını detaylandırıyor.