Polemik & Kulis
09 Ara 2016 17:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

CRI TÜRK'ten flaş ayrılık! Hangi haber sunucusu görevi bıraktı? (Medyaradar/Özel)

Çin Uluslararası Radyosu CRI Türk'te 1 ay önce göreve başlayan başarılı haber sunucusu ayrılık kararı aldı.

Dünyanın en büyük medya gruplarından biri olan CRI'nın (Çin Uluslararası Radyosu) Türkiye'deki mecrası CRI TÜRK'te bir ayrılık yaşandı.

Genel Müdürlüğü'nün Yard.Doç.Dr.Michael Kuyucunun yaptığı CRI Türk'te "Haber Artı" programını sunan Sevinç Satıroğlu radyo ile yollarını ayırma kararı aldı.

SEVİNÇ SATIROĞLU KİMDİR?

CRI Türk'te 2 aydır görev yapan tecrübeli televizyon & radyo program yapımcısı Sevinç Satıroğlu lise yıllarında Yeni Yüzyıl Gazetesi’ne gönderdiği yazılarının yayımlanmasıyla tanıştığı medyaya ilk adımını 2003 yılında Cnbc-e’de stajyer muhabir olarak attı.

CNN Turk 2005 yılında bir süre 32. Gün programının yapım kadrosunda görev aldı. Ardından Cnn Türk haber merkezinde Işın Gürel ile “Farkında Mısınız?” programını hazırladı. Kalan zamanlarda muhabirliği sürdürdü. Cnn Türk ve Doğa Derneği ile “Hedef Sıfır Yok Oluş” programlarının yapımında görev aldı.

Araştırma yazıları Radikal Gazetesi’nde yayımlandı. Genlerimiz Patentleniyor” isimli araştırma makalesi, genetik patent tartışmalarında örnek olarak gösterildi.



2006 yılında Kanal 24’te muhabir olarak göreve başladı. 2007 yılında muhabirliğin yanı sıra haber spikerliği yaptı. Başbakanlık muhabirliğinden, özel haberlere, polis- adliye haberlerinden çevre haberlerine kadar pek çok alanda haber yaptı. 

2008 yılında Türkiye’yi gezerek, canlı olarak yayınlanan “Seyir Defteri” isimli haber-gezi programını hazırlayıp, sundu.  Yaptığı çevre haberleri ile 2008-2009 ve 2010 yıllarında üst üste uluslararası INECO Çevre Basın Ödülü ’ne layık görüldü.

Kanal 24’te 2007-2012 yılları arasında Dünya Bültenleri, Haber Bültenleri ve Sabah Kuşaklarında haber sunucusu olarak görev yaptı.

Ekim 2012’de transfer olduğu Habertürk'te Gün Doğarken ve Gün Başlıyor isimlisabah kuşaklarını sundu.

MEDYARADAR/ÖZEL