Gündem
18 Eyl 2018 17:02 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:51

Contemporary İstanbul’da bir ilk!

Contemporary Istanbul (CI), bu sene 13. kez, 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşiyor.

Her yıl Contemporary İstanbul’da yeni bir projeyle yer alan Milliyet Sanat dergisi, bu yıl bir ilke imza atacak.

Milliyet Sanat’a ayrılmış özel etkinlik alanında, sanat otoritelerince “Türkiye’nin en önemli koleksiyoncusu” kabul edilen Erdoğan Demirören’in koleksiyonundan özel bir seçkinin yer aldığı video fuar ziyaretçileriyle ilk kez buluşacak.

Bu videoda Demirören’in geniş koleksiyonundan sadece holdingteki çalışma alanlarında yer alan resimler görülebilecek. Antoine De Favray’den Burhan Doğançay’a birbirinden değerli sanatçıların eserleri Demirören’in iş hayatında da sanatla iç içe bir yaşam sürdüğünün göstergesi.

“Sanata sanat arası” konseptiyle, etkinliğe gelen sanatseverlerin ağırlanacağı Milliyet Sanat alanında, konforlu bir oturma köşesi yer alıyor. Fuarı ziyaret edenler bu alanda dinlenme, sohbet etme imkanı da bulacak, Milliyet Sanat’ın 46 yıllık arşivinden seçilmiş sayfalarla yarım asra yakın bir sanat tarihine yolculuk etmiş olacaklar.