Gündem
16 Nis 2011 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

ÇOCUKLARA SERVET ESKİ EŞE TEK KURUŞ BIRAKMADI!

Cem Uzan'ın Alara Koçibey'den boşanmasının perde arkası; 1.5 milyon $ + 20 bin Euro nafaka çocuklara..

İstanbul Beykoz Aile Mahkemesi’nde önceki gün boşanan Cem Uzan’ın, eski eşi Alara Koçibey’e tek kuruş vermediği ortaya çıktı. Boşanma protokolüne göre Cem Uzan, tazminat ve nafakayı sadece çocukları için kabul etti. Uzan, eski eşe soyadını yasakladı. Çocuklara ilk etapta 1.5 milyon dolar ile aylık 20 bin Euro verdi.

Fransa’ya 2009 yılında kaçıp iltica başvurusunda bulunan Cem Uzan, Alara Koçibey ile 13 yıllık evliliğini bitirdi. Uzan çifti, avukatları aracılığıyla, İstanbul Beykoz Aile Mahkemesi’ne önceki gün boşanma protokolü ile gitti.

ÇOCUKLARIYLA FRANSA’DA 75 GÜN
Mahkeme, 13 yaşındaki Renç Emre ile 8 yaşındaki Jasmin Paris’in velayetlerini anneye verdi. Cem Uzan, Fransa’da yılda 75 gün çocuklarıyla görüşebilecek.

TAZMİNAT İSTEMEME ŞARTI
Boşanma protokolünde tarafların birbirindenmaddi ve manevi tazminat talebinde bulunmaması şartı konuldu. Protokole göre Cem Uzan, iki çocuğunun annesi Alara Koçibey’e Uzan soyadını kullanma yasağı da getirdi.

ÇOCUKLARIN MASRAFINI VERECEK
Cem Uzan, boşandığı eşi Alara Koçibey’e bir kuruş nafaka ve tazminat vermezken, çocuklarının her türlümasrafını karşılamayı kabul etti.

İKİ TARAF EŞİT KUSURLU
Renç Emre ve Paris Jasmin’in eğitim, sağlık ve kira giderlerini kabul eden Cem Uzan, çocuklarına aylık 20 bin Euro nafaka ve 1.5 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Mahkeme her iki tarafı da eşit kusurlu olarak gösterdi.

KAÇIRMA DAVASI DA UZLAŞMA İLE BİTTİ
Taraflar arasında Sarıyer Aile Mahkemesi’nde görülen ve çocuklarının Fransa’dan Türkiye’ye kaçırıldığı iddiasıyla Cem Uzan tarafından açılan davada da uzlaşma çıktı. Uzan, davayı Yargıtay’a taşımaktan vazgeçti. Aleyhine sonuçlanan dava sonunda temyiz talebi reddedilen Uzan, hakkından feragat edince karar kesinleşmiş oldu.