Polemik & Kulis
26 Tem 2017 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:01

Çocuklar Duymasın'da tepki çeken diyalog! CHP'li vekil ile Birol Güven Twitter'da atıştı!

Çocuklar Duymasın dizisinin yeni bölümünde hafriyat kamyonlarına yapılan güzellemeler tepki çekti. CHP'li Biçer sosyal medyada dizinin yapımcısıyla tartıştı.

Kanal D’de ekranlara geri dönen Çocuklar Duymasın dizisinin yeni bölümünde hafriyat kamyonlarına yapılan güzellemeler tepki çekti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, dizinin yapımcısı Birol Güven ve yayıncısı Kanal D’ye ‘hafriyat kamyonu cinayetleri’ni hatırlattı.

Biçer, söz konusu ifadelerin geçtiği bölümün videosunu Twitter hesabından “Mehmet Cengiz sponsor mu bu diziye? Şu kaba tipe bu cümleleri kurduran senaryo ekibine hafriyat kamyonlarının aldığı 30 canı hatırlatmalı” mesajıyla paylaştı. Biçer dizinin yapımcısı Birol Güven ve yayıncı Kanal D’ye “30 insanın katili hafriyat kamyonlarına kurulan bu güzellemeler için ailelere bir özrünüz olacak mı, empati yaptınız mı?” diye sordu.

Birol Güven ise sosyal medyadan verdiği yanıtta “Hafriyat kamyonları ile ilgili sahnemize yapılan eleştirilere cevabımız yakında Çocuklar Duymasın'da. Lütfen bekleyin” dedi.

“SPOR ARABA KAZALARINDA ÖLENLERİN DE LİSTESİNİ ALABİLİR MİYİZ”

CHP’li vekil “Hafriyat kamyonu terörünü bir dizi figürü üzerinden önemsiz gösteren, aklayan Birol Güven listede sizin de yakınınız olabilirdi. Özür dileyin” dedikten sonra hafriyat kamyonlarının öldürdüğü insanların listesini paylaştı.

Güven ise “Sayın vekilim sedan ya da spor araba kazalarında ölenlerin de listesini alabilir miyiz?” yanıtını verdi.

Tur bunun üzerine “Verdiğiniz cevapla Mehmet Cengiz'e rahmet okutuyorsunuz. Az daha zorlasak "fıtrat" diyeceksiniz, ha gayret” diye tepki gösterdi.



Birol Güven'in konuşmaya dahil olan bir kişiye "Gerizekalı" demesine de CHP'li Biçer tepki gösterdi.



Güven daha sonra "Çocuklar Duymasın bu ülkenin ortak paydasıdır. Kim ne anlam yüklerse yüklesin tarafsız bir dizidir." ifadelerini kullandı. Gazeteci yazar Özlem Özdemir ise "Abartmasak? Altı üstü dizi işte, ortak payda ne yahu?" dedi.



“O HAFRİYAT KAMYONLARI OLMADAN KENTSEL DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK”

Dizinin 23 Temmuz’da yayınlanan bölümünde Tamer Karadağlı’nın canlandırdığı Haluk karakteri, hafriyat kamyonlarının trafikte yol açtığı sorunlardan bahsedilmesi üzerine şunları söylüyor:

“O kamyonlar olmasa sen öyle evlerde oturabilir misin ha! Alttan ısıtma, üstten soğutma olsun, yok depreme dayanıklı olsun. Eski evleri yıkalım, yenilerini yapalım. O olsun, bu olsun ama hafriyat kamyonları olmasın. O hafriyat kamyonları olmadan kentsel dönüşüm nasıl olacak? İnşaat sektörü ne olacak? İnşaat sektörü durursa kaç aile işsiz kalacak biliyor musunuz? O hafriyat kamyonlarının şoförleri de meraklı değil sizin o sosyetik sokaklarınızda, dar sokaklarda direksiyon sallamaya. Ama mecburlar. Ekmek parası peşinde koşuyorlar.”