Reklam PR
13 Ara 2013 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Coca Cola'nın ikinci adamı da artık bir Türk!

Coca-Cola, ABD'deki üst düzey yöneticisinin görevden ayrılmasının ardından üst yönetiminde değişime gitme kararı aldı.

Financial Times'ın haberine göre; CEO Muhtar Kent'in ardından ikinci adam yine bir Türk isim oldu.

Şirket yönetiminde ilerde CEO Muhtar Kent'in yerini alması muhtemel olarak görülen Steve Cahillane'nin aniden görevden ayrılması, şirketin ABD'de büyümesini güçlendirememesi ile Brezilya ve Meksika'da satışların gerilemesinin ardından geldi.

İKİNCİ ADAM AHMET BOZER OLDU
Uluslararası bölüm başkanı Ahmet Bozer, CEO Muhtar Kent'in ardından ikinci adam olarak belirlendi. Bozer, şirketin Latin Amerika operasyonlarından da sorumlu olacak. Coca-Cola'nın Kuzey Amerika operasyonlarından ise Sandy Douglas sorumlu olacak.

AHMET BOZER KİMDİR
1960 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ahmet Bozer TED Ankara Koleji ve ODTÜ İşletmecilik Bölümü'nden mezun oldu. 1983 yılında ise Georgia State Üniversitesi'nde Master of Businness Information Systems programını bitirdi. Çalışma hayatına bilgi sistemleri üzerinde müşavir ve öğretim üyeliği ile başlayan Bozer, kısa süre içinde Atlanta'da Coopers and Lybrand şirketinde Senior Auditor olarak atandı.

23 YILDIR GÖREVDE
1990'da Coca-Cola Company'nin Atlanta'daki merkezinde Finansal Kontrol Müdürü olarak göreve başlayan Bozer, 2008'den bu yana 93 ülkenin bağlı olduğu Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı olarak görev yapıyor.