Gündem
09 Ara 2016 17:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Coca Cola CEO'su Muhtar Kent'ten flaş karar!

Coca Cola'dan yapılan açıklamada, Muhtar Kent'in 1 Mayıs'ta CEO'luktan ayrılacağı, yerine James Quincey'in atanacağı belirtildi.

Coca-Cola bugün yaptığı açıklamayla Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Muhtar Kent’in şirketin üst yönetimi planlamasına ilişkin yaptığı öneriyi Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile kabul ettiğini duyurdu.

Açıklamada, "1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni yapıda halen şirketin Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) görevini yürütmekte olan James Quincey, İcra Kurulu Başkanı (CEO) görevini üstlenirken, Muhtar Kent Yönetim Kurulu Başkanı olarak  Coca-Cola Şirketi’ndeki görevine devam edecek denildi.

Muhtar Kent 2008'den bu yana Coca Cola'da CEO koltuğunda oturuyordu. Kent'in liderliğinde şirket yaklaşık 1000 ürünle marka sayısını genişletti.

Kent konuyla ilgili açıklamasında, 1996'dan beri şirkette çalışan 51 yaşındaki Quincey'in yerine geçecek olmasıyla ilgili, "James ile 10 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Endüstriyle ilgili bilgisi, markalarımız konusundaki uzmanlığı, değerleri, çalışma sistemi ve değişen tüketici zevklerini kavrama yetisi onu şirketi yönetecek lider olarak ideal bir aday olmasını sağlıyor" dedi.