Gündem
20 Ağu 2014 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:35

CNN'de ikinci Ivan Watson vakası!

Ferguson'da bir Afroamerikalı gencin polisler tarafından kafasından vurulması üzerine çıkan olaylar sürüyor.

Missouri eyaletine bağlı St. Louis kentinde geçen hafta bir polis tarafından katledilen 18 yaşındaki Afro Amerikalı genç Michael Brown için başlayan siyahi isyan sürüyor.

Yaşananları haberleştirmek isteyen gazeteciler gözaltına alınıyor. Olayları haberleştirmeyen medyaya tepkiler de büyüyor. Binlerce kişi ABD'de yaşanan sokağa çıkma yasağı ve polisin olayları bastırmak için sergilediği sert tepkileri haberleştirmeyen CNN'e tepki göstermek için kanalın Atlanta'daki merkezi önünde eylem yaptı.



Öte yandan muhabirler ise güvenlik güçlerinin baskısı altında, canlı yayınlara atılan gaz bombaları ve gözaltılar ile uğraşıyorlar.

CNN'DE İKİNCİ IVAN WATSON OLAYI

Atlantadaki tepki gösterisi sonrasında Ferguson'daki protesto eylemlerini haberleştirmek isteyen CNN, bölgeye deneyimli muhabir ve haber sunucus Donald Davis Lemon'u yolladı.
Kendisi de Afro Amerikalı olan Lemon, bugün öğlen bülteninde Ferguson'dan yaptığı yayın sırasında, tıpkı Türkiye'de görev yapan meslektaşı Ivan Watson gibi yerel polisin engellemesi ile karşılaştı.


GEZİ VE IVAN WATSON OLAYI

Gezi Olaylarının yıl dönümünde İstanbul'da canlı yayın yapmaya kalkan CNN International muhabiri Ivan Watson, canlı yayın sırasında polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışılmış, pasaport kontrolü yapılmış ve yayını engellenmişti. Watson polis tarafından gözaltına alınırken Twitter'dan "kıçıma tekme attılar" diyerek tepkisini göstermiş, ancak Başbakan Erdoğan tarafından "ajan" ve "dalkavuk" olarak suçlanınca kanal yönetimi tarafından görev yeri değiştirilmişti.

Ferguson'dan yayın yapan CNN muhabiri Donald Davis Lemon da, canlı yayında polisin engellemesi ile karşılaştı. Afro Amerikalıların hakları konusnda bugüne dek pek çok tartışmaya yazıları ve yorumları ile katılan ve kendisini "ben bir gazeteciyim, bir Amerikalıyım ve Amerika'da yaşayan renkli bir adamım" diye tanımlayan Dan Lemon, polisin engellemelerine biraz provakatif bir şekilde konuşmasına rağ