Polemik & Kulis
25 Mayıs 2018 19:26 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:14

CNN Türk'ten ayrılmıştı; ünlü ekran yüzü hangi kanalla anlaştı?

CNN Türk'te uzun yıllar görev yapan ve Ekonomi Müdürlüğü'nü de üstlenen Emin Çapa'nın, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle Şubat ayında görevine son verilmişti.

CNN Türk’ün bir dönem en tanınan ekran yüzlerinden olan Emin Çapa, Halk TV’de program yapmaya başlayacak. Halk TV’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Emin Çapa’nın pazartesiden itibaren hafta içi her gün saat 16.00’da ekranda olacağı belirtildi.

EMİN ÇAPA KİMDİR?

1967, İzmit doğumlu olan Emin Çapa, İstanbul Üniversitesi'nin gazetecilik bölümünde okudu. Ekonomik entegrasyon teorileriyle ilgilendi. Üniversiteye başladığı sene Hürriyet'te stajyer olarak çalışmaya başladı.

Ardından Tempo Dergisi'nde ilk kez kadrolu ekonomi muhabiri oldu. Türkiye'nin ilk özel radyolarından Genç Radyo'nun kurucuları arasında yer aldı. İşçi-işveren konularına olan ilgisi nedeniyle kısa bir süre TİSK'te çalıştı ve toplu sözleşme pazarlıklarıyla ilgilendi. Sabah Gazetesi'nde 5 sene ekonomi muhabirliği ve Endüstriyel Ilişkiler üzerine haftalık köşe yazıları yazdı. Ardından TÜSİAD'da Muharrem Kayhan ve Erkut Yücaoğlu döneminde Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

1999 Kasım ayından bu yana CNN TÜRK'te çalışıyordu. Editör olarak başladığı CNN TÜRK hayatında, önce Ekonomi İstihbarat Şefi, ardından Ekonomi Haber Müdürü ve Ekonomi Müdürü oldu.

Kanal D Sabah Haberleri’ni sunan Çapa, son olarak CNN Türk’te Dünyanın 1001 Hali isimli programın sunuculuğunu yapıyordu.