Polemik & Kulis
19 Mayıs 2018 17:15 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

CNN Türk'teki tenkisat hafta sonu da sürdü! Hangi ekran yüzü ile yollar ayrıldı?

Doğan Yayın Grubu'nun Demirören Grubu'na satılmasının ardından CNN Türk'ten ve Kanal D'den ayrılık haberleri arka arkaya devam ediyor.

Demirören Grubu'nun, Doğan Medya Grubu'nu 1.1 milyar dolara satın almasının ardından başlayan operasyon bugün de sürdü.

CNN Türk’ün başarılı gazetecisi Ahu Özyurt ile de kanalın yollar ayrıldı.

2001 yılından bu yana CNN Türk’te birçok kademede çalışan Özyurt, kanalda haftada iki akşam “Türkiye’nin Gündemi” programını, sabahları ise haftaiçi hergün “10’dan Sonra” programını sunuyordu. 



CNN TÜRK VE KANAL D'DE NELER OLDU?

Bünyesinde Hürriyet ve Posta gazeteleri ile CNN Türk, Kanal D gibi televizyon kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu, geçen aylarda 1.1 milyar dolara iş adamı Erdoğan Demirören'e satılmıştı.

Söz konusu satışın ardından önce CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş ve 7 yıldır kanalda görev yapan Haber Koordinatörü Ali Güven, Ana Haber sunucusu Duygu Demirbağ ile yollar ayrıldı.

2006 yılından bu yana Doğan Grubu'nda çalışan CNN Türk Programlar Koordinatörü Aslı Öymen'in kanalla yollar ayrıldı. Öymen, aynı zamanda "Afiş" adlı kültür sanat programını hazırlayıp sunmaktaydı.

CNN Türk Ekonomi Müdürü ve hafta içi her sabah ekrana gelen Parametre programının sunucusu Ebru Baki ile de yollar ayrıldı. 

Ayrıca, cnnturk.com.tr Yayın Yönetmeni Umut Alphan ve CNN Türk Haber Programları Müdürü Cansel Poyraz’la da yollar ayrıldı. Umut Alphan'ın eşi Melis Alphan'ın da geçen ay Hürriyet'le yolları ayrılmıştı.

CNN Türk haber merkezi yöneticisi Ali Obuz ve CNN Türk editörlerinden Hüseyin Tahmaz ve Alişer Delek ile de yollar ayrıldı. Kanal D program direktörü Özgül Apaçe'nin de görevine son verildi. Öte yandan CNN TÜRK'ün haber bülteni spikeri Saynur Tezel'le de yollar ayrıldı.

Kanal D'de hafta içi her sabah canlı olarak yayınlanan Günaydın Türkiye programının sunucusu Murat Güloğlu ile de yollar ayrıldı. Kanal D'de yayınlanan 'Günaydın Türkiye' programı ekrana veda etti. Programın sunucusu Murat Güloğlu ve program ekibinden 10 kişi ile yollar ayrıldı.

Kanal D'de Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ile Kanal D Haber Daire Başkanı ve Ana Haber sunucusu Ahmet Hakan'ın ayrılığının ardından 13 isme veda edilmişti. 

Hürriyet köşe yazarları Melis Alphan ve Mehmet Yaşin ile de yollar ayrılmıştı. CNN Türk’te “Gece Görüşü” programı yapanlardan İsmail Saymaz ve Nevzat Çiçek’in de programdaki görevlerine son verilmişti. Fikret Bila da Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine veda etmişti. Hürriyet yazarı Taha Akyol’un da “Eğrisi Doğrusu” programının iki gün önce sonlandırıldığı ifade edilmişti.