Polemik & Kulis
21 Mayıs 2018 16:39 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

CNN Türk'te yaprak dökümü! O ismin de görevine son verildi!

CNN Türk'te ayrılıklar sürüyor. Ebru Baki ve Deniz Zeyrek'in ardından bir ismin daha kanalla yolları ayrıldı.

Doğan Medya Grubu’nun, 21 Mart’ta Demirören Grubu’na satılmasının ardından başlayan işten çıkarmaların Parametre programına ilk etkisi, sunucu Ebru Baki’nin görevine son verilmesi olmuştu. Aynı zamanda CNN Türk Ekonomi Müdürü olan Baki ile yollar ayrılırken; ardından Deniz Zeyrek de bugün sabah sosyal medyadan yaptığı duyuruyla bundan sonra Parametre ekibinde yer almayacağını ifade etmişti.

Deniz Zeyrek’in ardından Hürriyet Ekonomi Müdürü ve yazarı Sefer Levent’in de CNN Türk’te yayınlanan Parametre programındaki görevine son verildi.

Instagram hesabından bir mesaj yayınlayan Levent, “Yıllarca izleyicisi, dinleyicisi olduğum #parametre'nin bir parçası olmak gurur vericiydi. İki yıla yaklaşan beraberliğimizde sona geldik. Bizi sesimizden tanıyan radyo dinleyicilerine, TV izleyicilerine, yüreği kocaman ekip arkadaşlarıma çok ama çok teşekkürler. Hürriyet'e aynen devam, görüşmek dileğiyle…” ifadelerini kullandı.



Doğan Medya Grubu’nun iktidara yakınlığıyla bilinen Erdoğan Demirören’e satılmasının ardından çok sayıda gazeteci işten çıkarılmıştı. CNN Türk’te sunucular Ahu Özyurt ve  Saynur Tezel, cnnturk.com.tr Yayın Yönetmeni Umut Alphan,  "Afiş" programının sunucusu Aslı Öymen, Haber Programları Müdürü Cansel Poyraz, haber merkezi yöneticisi Ali Obuz ve editörler Hüseyin Tahmaz ile Alişer Delek’in görevlerine son verilmişti.

Gazeteciler Nevzat Çiçek ve İsmail Saymaz'ın da CNN Türk’te, Hande Fırat’ın moderatörlüğünde yayınlanan Gece Görüşü programındaki görevleri sonlandırılırken; Taha Akyol'un "Eğrisi Doğrusu" isimli programı yayından kaldırılmıştı. Duygu Demirdağ da ana haber sunuculuğu görevinden alınmıştı.