Televizyon
11 Eki 2016 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

CNN Türk'te stüdyoyu karıştıran iddia: Gaziantep'te IŞİD mahalleleri var!

Eski CHP Milletvekili Gökhan Günaydın ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında, Gaziantep'te bulunduğu iddia edilen "IŞİD mahalleleri" tartışması yaşandı.

Dün gece CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" isimli programda CHP eski İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında, Gaziantep'te bulunduğu iddia edilen "IŞİD mahalleler"ine ilişkin tartışma yaşandı.

Günaydın'ın Gaziantep'te IŞİD'e ait mahaller olduğunu söylemesi üzerine AKP'li Şahin canlı yayına telefonla bağlandı. Günaydın'ın sözlerinin Gaziantep'in "imajını" bozduğunu iddia eden Şahin,  "Gaziantep farklı kesimlerin barış içinde yaşıyor. Bu güne kadar hiç bir sorun çıkmadı. Benim şehrim 350 bin Suriyeli muhacire kucak açtı. Güçlü bir sanayimiz var. Gastronomi kentiyiz, fakat bu asılsız söylemlerle şehrimin turizmine darbe vuruyorsunuz" diye konuştu.

Programdaki diğer konuklardan Kenan Alpay ise, Günaydın'a dönerek "Gaziantep'i kirletmek istiyorsunuz" dedi. Alpay'ın sözlerine "Nerelere çalıştığınızı bu memleket biliyor" diye cevap veren Günaydın, "IŞİD mahallesi var diyerek Gaziantep kötülenmez" ifadelerini kullandı.

O anlar kameraya böyle yansıdı: