Televizyon
29 Tem 2016 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:25

CNN Türk'te "Atatürk" kavgası! Ali Türkşen ile Tarık Çelenk arasında tansiyon yükseldi!

Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Gündemi programının konukları yazar Tarık Çelenk ve Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen arasında gergin anlar yaşandı.

Harp okullarında verilen ders müfredatını tartışan yazar Tarık Çelenk ve Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen arasında 'Atatürk' gerilimi yaşandı.

Albay Ali Türkşen, ''Harp Okulları'nda verilen hangi ders öğrencileri darbeci haline getiriyor? Hangi müfredatı değiştireceksiniz ki ideolojik olmayıp halkıyla bütünleşik hale gelecek?'' dedi.

Yazar Tarık Çelenk de, 'Mesela Kemalizm bir ideolojidir. Doğru ya da yanlış. Normal bir subay Fethullahçı olmayanlar dışında diyelim, sonuç olarak Atatürkçülüğü, Atatürk'ün savunduğu değerler ve reformlar açısından değil ama ideolojik olarak algılıyor.'' dedi.

Bunun üzerine, Türkşen de, ''Bunun ne gibi bir mahsuru var. Bir Türk subayının Atatürkçülüğü kendine rehber alması sizi niye rahatsız ediyor?'' dedi.

''GEORGE WASHINGTON AMERİKA İÇİN NEYSE ATATÜRK DE BİZİM İÇİN ONU İFADE EDİYOR''

İkili arasındaki gerilim bu diyaloglarla devam etti:

Yazar Tarık Çelenk: Atatürk beni rahatsız etmiyor, George Washington Amerika için neyse Atatürk de bizim için onu ifade ediyor.

Albay Ali Türkşen: Kesinlikle katılmıyorum, kesinlikle yanlış bilgi veriyorsunuz. Washington Amerika için neyse, Atatürk de bizim için o derseniz, ben kesinlikle ne aynı ortamda bulunmak isterim ne de size saygı duyarım.

Yaşanan tartışmanın ardından sosyal medyada Albay Ali Türkşen'e destek geldi: