Polemik & Kulis
21 Kas 2014 17:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

CNN Türk ve Kanal D'de neler oluyor? Çalışanları isyan ettiren uygulama ne? (Medyaradar/Özel)

Doğan Medya Grubu'nda yüzde 30 küçülme kararıyla birlikte uygulanmaya başlanan tasarruf tedbirleri çalışanları çileden çıkarttı.

Doğan Medya Grubu'nda medya varlıklarının satışıyla başlayan "küçülme" hareketi Kanal D ve CNN Türk Ankara temsilciliklerinin tek çatı altında toplanmasıyla devam etmiş, ardından yüzlerce kişinin işten çıkartılmasıyla doruğa çıkmıştı.

Grupta işten çıkartmalar sürerken şimdi de yeni bir tasarruf tedbiri uygulamaya konuldu.Ve bu karar çalışanları isyan ettirdi. 
Buna göre Ulaştırma Servisi'nin neredeyse tamamı kaldırıldı. Çalışanlar mesai saatlerinin başlamasına yaklaşık 2 saat kala yol üzerinden servislerle alınıp  İstanbul turu attırıldıktan sonra kuruma ulaşabiliyorlar.Mesai bitiminde de tekrar yol üzerine bırakılıyorlar. Bu uygulamaya ekran yüzleri,editörler, yönetmenler dahil. Çalışanlar gidiş gelişleri toplam 30 dakika sürmeyen yolu bu uygulama nedeniyle yaklaşık 4 saatte gitmek zorunda bırakıldı.Üstelik artık gece ya da gündüz eve bırakmak diye bir şey yok.  Çalışanlar otobanda indiriliyor ve "evine nasıl gidersen git" dercesine hareket ediliyor.

Çalışanlar konuyla ilgili sorunlarını Medyaradar'a gönderdikleri şu maillerle dile getirdiler:

*bu sabah yaptığım 08.15 servisiyle birinci köprü üzerinde 10.05 gibi indim. Daha sonra  minibüse binerek 10.40 ta eve giriş yapabildim. 23 de alınıp ertesi gün 11 eve giriş yaptım.  8 saatlik bir mesai için ödenen yaklaşık 12 saatlik bedel. Biz bu koşullarda hayatlarımıza nasıl devam  edecez.


*Sabah şiftim 08:00 'de  başladığı için ve dünkü olumsuzluklarıda düşünerek 08:00  servis şoförünü aradım. Capitolden beni 06:50 de alacağını söyledi. Sabah 06 'da kalktım ve 06:20 de otobüs durağına yürüdüm.Hava karanlık ve 2 sokak köpeğini kovalayıp durakta dik dik bakan 2 adamı saymazsak 10 dakika sonrası ilk otobüse bindim


*soforler uzerindeki zaman baskisi hiza yansiyor..o koca minibuslerle sol seritte kelle koltukta yolculuk yapiyoruz..

*işe gelebilmek için 2,5 saat minübüs içinde istanbul turu atmak zorunda kalıyorsa , evine gitmek için servise biniyor yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra E-5 te yol kenarında indirilip  otobüs yada minibüs ile evine gitmek zorunda kalıyorsa bu uygulamada sorun vardır.
mesai başlarken ve biterken neredeyse...  işe gidiş gelişte 5 saatin üzerinde bir zamanı yollarda geçiyor....

*Buraya servis sorunları diye yazılmış ancak bu bir sorun olmaktan çıktı, çalışanların psikolojisini bozan bir duruma döndü işe gelebilmek için için istanbul turu atıp, mesai bitiminde otobanda bırakılmak bence artık sorundan farklı bir şeye dönüşmüştür.

*evim işyerine 15 dakika mesafede,işe gelebilmem için bir minibüse binip servis güzergahına gitmem gerekiyor yaklaşık 2 saat önce evden çıkmam 10 dakikda minibüsle servis güzergahına gitmem ve mesai saatim başlamadan 1 saat 50 dakika önce servise binmem gerekiyor İstanbul turu attıktan sonra işyerine ulaşabiliyorum aynı sorun mesai bitimi içinde geçerli gidiş geliş toplam 30 dakika sürmeyen bir güzergahta tam 4 saat geçiriyorum

MEDYARADAR/ÖZEL