CineRadar
11 Eyl 2014 23:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:42

Cinlerden kaçış yok!

Eylül’ün ikinci haftasında vizyon hareketleniyor. Bu hafta tam sekiz yeni film gösterime giriyor. Seveceginiz bir filmi bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda…

Dabbe: Zehr-i Cin

Hasan Karacadağ’ın yönettiği ve Nil Günal Çakıroğlu, Ümit Bülent Dinçer, Sultan Köroğlu Kılıç ile Emir Özbek’in oynadığı d@bbe: Zehr-i Cin, 12 Eylül 2014’de J Plan – TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarılıyor.

Kocası Ömer’le mutlu bir hayat sürmekte olan Dilek için aydınlık geçen günler cinlerin ani bir saldırısıyla kararır. Her şey, Dilek’in bir rüyasıyla başlar. Bu rüyada belirsiz suretler, şeytana dair bir takım sırları Dilek’in kulağına fısıldadıktan sonra ona musallat olmuşlardır. Kocası Ömer, rüyayı Dilek’in birkaç gün önce yaşadığı bir hırsızlık olayının psikolojik yansıması olarak görse de, Dilek kendisine git gide yaklaşan ve sır fısıldayan bu cinleri artık hissetmeye başlamıştır.

Açık Pencereler

Nacho Vigalondo’nun yönettiği ve Elijah Wood, Sasha Grey, Neill Maskell ile Ivan Gonzalez’in oynadığı Açık Pencereler (Open Windows), 12 Eylül 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Codex Medya tarafından vizyona çıkarılıyor.



Nick, o gece aktrist Jill ile tanışma şansı yakalamıştır. Bir yarışmada ödül alarak, yeni filminin tanıtımında Jill ile tanışacak ve yemek yiyecektir. O sırada Nick’e, Chord adında bir kişiden telefon gelir, Jill randevuyu iptal etmiştir. Chord, Nick’e bu durumu toparlayabileceğini ve gecenin geri kalanında Jill’i kişisel bilgisayarından takip edebileceğini söyler ve bilgisayardan Jill’i canlı canlı izlettirir. Başta keyifli gibi gözüken bu durum, büyük bir kâbusun başlangıcı olacaktır.
 
Hedefteki Adam

Roger Donaldson’un yönettiği ve Pierce Brosnan, Luke Bracey, Olga Kurylenko ile Bill Smitroich’in oynadığı Hedefteki Adam (The November Man), 12 Eylül 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



 ‘Peter Devereaux, eski bir CIA ajanıdır. Sessiz bir emeklilik geçirirken çok kişisel bir görev için dışarı çekilir. Değerli tanık Alice Fournier’yi korumalıdır. Çok geçmeden bu görevin kendisini eski arkadaşı, CIA tarafından korunan David Mason karşısında hedef durumuna soktuğunu fark eder. Teşkilattaki köstebek şüpheleri artarken, Devereaux’nun güvenebileceği kimse yoktur. Kural ve sınır yoktur.

Derin Kabus

John Erick Dowdle’nin yönettiği ve Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge ile François Civil’in oynadığı Derin Kabus (As Above So Below), 12 Eylül 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



 Paris sokaklarının altında, sayısız ruhun ebedi yuvası olan ve kilometrelerce uzanan yeraltı mezarları bulunur. Bir kaşif ekibi, bilinmeyen kemik labirentine girdiğinde bu ölüler şehrinin barındırdığı sırrı ortaya çıkarır. Bir delilik ve dehşet yolculuğu olan Derin Kabus (As Above So Below) filmi, hepimizin peşini bırakmayan kişisel şeytanları ortaya çıkarmak üzere insan ruhunun derinliklerine ulaşmaya çalışıyor.

Sokak Dansı 5: Rüya Takımı

Trish Sie’nin yönettiği ve Ryan Guzman, Briana Evigan, Misha Gabriel ile Izabella Miko’nun oynadığı Sokak Dansı 5: Rüya Takımı (Step Up All In), 12 Eylül 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



 Miami’li sokak dansçısı Sean Asa profesyonel dans hayatına atılmak için Hollywood’a yerleşmeye karar verir. Tam da bu sırada dans grubunun önderi Andie katıldıkları televizyon yarışmasında finale kaldıklarını ve Las Vegas’a gideceklerini söyler. Ekibin bazı üyeleri kendilerinin bu kadar büyük bir yarışmaya hazır olmadıklarını söylese de Sean ve Andie kararlarını vermişlerdir, yola çıkarlar.

Kim Takar

Raphael Frydman’ın yönettiği ve Remi Gaillard, Alban Ivanov, Sylvain Katan ile Franc Bruneau’nun oynadığı KimTakar (N’importe Qui – What the Fuck), 12 Eylül 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarılıyor.



 10 yılı aşkın süredir devam eden Rémi Gaillard şakaları, tüm dünyada üne kavuşmuştur. Ancak gerçekte durum farklıdır. 38 yaşındaki Rémi’nin tüm arkadaşları evlenmiş ve iş sahibidir. Rémi, gün geçtikçe kendini sorgulamaya başlar ve bir gün her şeyden vazgeçer. 6 aylık hamile olan kız arkadaşıyla evlenir, kayınpederi ona iş bulur, kent dışında bir eve taşınır. Fakat işler 16 yaşındaki bir çocuğun onu taklit ederken geçirdiği kaza ile değişir.

Arabani

Adi Adwan’ın yönettiği ve Eyad Sheety, Daniella Niddam, Tom Kelrich ile Zuhaire Sabbagh’ın oynadığı Arabani, 12 Eylül 2014’de M3 Film dağıtımıyla İklim Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



 40 yaşındaki Dürzi Joseph’in köyünden ayrılma sebebi Dürzi din kurallarına aykırı olarak Yahudi bir kadınla evlenmesidir. Joseph eşinden ayrılması sonrasında, 17 yıl sonra, Dürzi kabul edilmeyen 16 yaşındaki kızı Smadar ve 14 yaşındaki oğlu Eli adlı iki çocuğuyla beraber annesiyle yaşamak için köyüne geri döner. Joseph’in geri dönüşü kavgalara neden olur. Başta annesi Afifa onları kabul etmez ancak daha sonra fikrini değiştirir ve bütün köyün geleneksel kurallarına ve dini liderlerine karşı çıkar.

Stajyer Mafya

Eray Koçak’ın yönettiği ve Naz Elmas, Hilmi Cem İntepe, Lemi Filozof ile Abidin Yerebakan’ın oynadığı Stajyer Mafya, 12 Eylül 2014’de Özen Film dağıtımıyla 1 Sanat Yapımcılık A. Ş. tarafından vizyona çıkarılıyor.



 Birol ve Ayhan saf, temiz ve bir o kadar da beceriksiz iki çocukluk arkadaşıdır. Kahramanlarımız, Birol’un yıllardır sevdiği ama işsiz güçsüz olduğu için onu terk etmiş olan Gamze’nin düğününden çıkışta bir tesadüf sonucu İstanbul’un en büyük mafyasının adamları sanılmış, istemeden bu dünyaya adım atmak zorunda kalmışlardır. Sloganları “Hayat bir oyunsa bizde jeton çok” olan gençler, bir yandan hayatta kalmaya, bir yandan da bu dünyayı öğrenmeye çalışırlar.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.


ETİKETLER
#filmler