Polemik & Kulis
31 Ağu 2018 17:31 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

Ciner Medya’da tenkisat depremi! Hangi servisler kapatıldı? (Medyaradar/Özel)

Ciner Medya Grubu’nda Habertürk Gazetesi’nin kapanmasıyla başlayan küçülme süreci hızla devam ediyor.

Reklam gelirlerindeki azalma ve inanılmaz boyutlara ulaşan baskı maliyetleri nedeniyle peş peşe radikal kararlar alan Ciner Medya Grubu, yüzlerce kişilik tenkisata rağmen bugün de birçok önemli servisi kapatma kararı aldı. 
 
İKİ SERVİS TAMAMEN KAPANDI
 
Medyaradar’ın ulaştığı ilk bilgilere göre; Show TV’nin magazin servisi ile Habertürk TV'nin program servisi lağvedildi. Her iki ekibin tüm çalışanlarına çıkış verileceği, Ömür Sabancuoğlu’nun yaptığı magazin programının ise dış yapım olarak devam edeceği öğrenildi.
 
Ayrıca Bloomberg, Habertürk TV, Show TV ve Habertürk TV’de de çıkışların pazartesiden itibaren tebliğ edilmesi bekleniyor.

Show TV’de haber, magazin ve program bölümlerinde yapılacak tenkisatın 30 kişiyi bulacağı düşünülüyor.
 
EKONOMİ KANALLARI TOPUN AĞZINDA
 
Döviz haberleri yüzünden hükümete yakın medyanın hedefinde olan Bloomberg HT’nin bundan böyle 12 saat canlı yayın yapacağı, kalan sürede ise ABD Bloomberg belgesellerini yayımlayacağı da gelen haberler arasında. Grubun en güçlü ekonomi kanalında çıkarılması beklenen kişi sayısı ise en az 75.
 
Ayrıca Ciner Medya’nın bir diğer ekonomi kanalı BusinessHT’nin ise kapanması gündemde. Kanalın belli bir süre pasife çekileceği son kararın ise önümüzdeki hafta verileceği öğrenildi.
 
İLK VEDA HABERİ HABERTÜRK.COM.TR’DEN
 
Yine Medyaradar ekibinin Ciner’e yakın kaynaklardan edindiği bir diğer bilgiye göre ise; bugün grupla yollarını ayıran ilk isim Habertürk.com.tr ekonomi müdürü Eren Güler oldu.
 
Uzun yıllar boyunca Hürriyet.com.tr’de ekonomi müdürlüğü yapan Güler, daha sonra Habertürk.com.tr’ye aynı pozisyonda geçiş yapmıştı.



MEDYARADAR/ÖZEL