Medya
07 Haz 2017 18:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:44

Ciner Medya hukuk mücadelesini kazandı; Show TV ve Habertürk rahat nefes aldı!

Milliyet yazarı Özay Şendir, Ciner Medya Grubu'nun RTÜK'ün aldığı karar nedeniyle yaptıkları hukuk mücadelesini köşesine taşıdı.

RTÜK Nisan ayında toplanmış, Çamlıca'dan yapılan analog TV yayınlarına son verilmesin ve yayınların bundan sonra Küçük Çamlıca'da bulunan yeni TV Kulesi'ne taşınmasına karar vermişti.

Bünyesinde Show TV ve Habertürk gibi kanalları bulunduran Ciner Medya Grubu da bu kararı yargıya taşımıştı. O dava sonuçlandı.

Davayla ilgili ayrıntıları Milliyet yazarı Özay Şendir bugün köşesine taşıdı.

İşte Şendir'in bugünkü yazısından "RTÜK’ün aldığı kararın yürütmesi durduruldu" başlıklı o yazı:

Küçük Çamlıca’da bulunan yeni TV Kulesi’ne taşınma işi yargıya düştü ve bünyesinde Show TV ve HaberTürk gibi kanalları bulunduran Ciner Medya Grubu, yargıya götürdüğü ilk mücadeleyi kazandı. Hikayenin özeti şu: RTÜK, nisan ortasında toplanarak; 5 Haziran 2017 tarihine kadar Çamlıca’dan yapılan analog TV yayınlara son verilmesine ve yayınların bundan sonra yeni TV Kulesi’ne taşınmasına karar verdi. Ancak TV Kulesi’nin inşaatı bitmediği gerekçesiyle Ciner Medya TV Hizmetleri AŞ. adına konu yargıya götürüldü. Ankara 11’inci İdare Mahkemesi de hem davacı Ciner Medya Grubu hem de diğer kanalların telafisi olmayacak zararlar görmemesi adına RTÜK’ün aldığı kararın yürütmesini durdurdu. Bu sonuçla birlikte Çamlıca’dan analog TV yayını yapan tüm kanallar rahat bir nefes aldı ve yayını kapatamayacakları için de suç işleyen konuma düşmekten kurtuldular.