Gündem
25 Tem 2014 09:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:30

CHP'den TRT'ye suç duyurusu

TRT'nin yayın politikasına bir tepki de CHP'den geldi.

Cumhurbaşkanlığı yarışı devam ederken en çok konuşulan konulardan biri de TRT'nin yayın politikası olmuştu. TRT'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a diğer adaylardan daha fazla yer ayırdığı iddiasına Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'tan da tepkiler gelmişti.

Ekmeleddin İhsanoğlu: ''Devletin resmi televizyonu ben ve üçüncü adaya birer dakika, ikişer dakika veriyor, 553 dakika üç adaydan birisine veriyor. İşte adalet dedikleri bu, hakkaniyet dedikleri bu, mağduriyet dedikleri bu. Bu 553 dakikayı alanlar mağdur oluyorlar, biz gaddar oluyoruz. Türkiye'deki yeni dilin ifadeleri bunlar. Yeni zihniyetin ifadeleri. İşte bizim halkımız da bu zihniyeti, bu dili reddediyor." diyerek tepkisini dile getirmişti.

TRT'nin yayın politikasına bir tepki de CHP'den geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, TRT hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada Tezcan'ın açıklamalarına yer verildi. TRT'nin, "Tayyip Radyo Televizyonu" haline geldiğini ileri süren Tezcan, TRT'yi ve birçok yayın kuruluşunu mercek altına aldıklarını belirtti. Günlük takipler sonucunda, yayın ihlallerine derhal müdahalede bulunacaklarını kaydeden Tezcan, "Vatandaşın vergileriyle finanse edilen TRT, Erdoğan'ın kanalı olamaz" ifadesini kullandı.

Suç duyurusu dilekçesinde, TRT Haber kanalında, Cumhurbaşkanı adaylarının seçim faaliyetlerine ilişkin haber sürelerine yer verilerek, başta Anayasa olmak üzere, yayın mevzuatının birçok maddesinin ihlal edildiği savunuldu.