Gündem
30 Mar 2015 17:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

CHP'deki ön seçimde hangi gazeteciler listeye girdi?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 760 bin üyesi dün, 45 seçim bölgesinde milletvekili adaylarını belirlemek üzere gerçekleştirilen ön seçimde oylarını kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı gazeteci Enis Berberoğlu İstanbul'dan, Tayfun Talipoğlu Aydın’dan aday adayı olacaklarını, Melda Onur ise yeniden milletvekili olmak için aday adayı olarak ön seçime gireceğini açıklamıştı.
KİMLER ADAY OLMUŞTU?
CHP’ye adaylık için başvuran gazeteciler arasında Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, İstanbul'dan gazeteci Çiğdem Anad, Kent Yaşam Gazetesi sahibi Umut Veli Develi, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in danışmanı Sıtkı Dinç Çoban, gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu,gazeteci Ali Öztunç, gazeteci Necdet Saraç ve Tuncay Özkan, yazar Eren Erdem de var.
Can Ataklı da CHP’den aday adaylığını açıklamıştı. Ataklı’nın yanı sıra gazeteci Ömer Yurtseven Denizli’den, Gerçek Gündem Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş İstanbul’dan, Uşak Haber Merkezi Editörü Nurullah Çavuşoğlu Uşak’tan ve VTV-Radyo Box Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Oruçoğlu Antalya’dan CHP milletvekili aday adayı oldu.
KİMLER KAZANDI KİMLER LİSTEDE YOK?
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Elif Uluğ, kesin olmayan ön seçim sonuçlarını açıkladı. Kesin sonuçlar ise itiraz süresinin sona ermesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak.
Buna göre İstanbul birinci bölge'de Gerçek Gündem'in kurucusu Barış Yarkadaş listede 2., gazeteci Can Ataklı 14., İleri Haber sitesi yazarı Necdet Saraç ise 15. sırada yer aldı.
İstanbul ikinci bölge'de Yön Radyo'nun kurucusu Yüksel Mansur Kılınç 6., Melda Onur 9. ve Çiğdem Anad da 10. sırada yer aldı.

İstanbul üçüncü bölge'de ön seçime giren Karşı gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve yazar Eren Erdem listede yer aldı. İstanbul üçüncü bölge'den aday olan gazeteci Safile Usul ise listeye giremedi
İzmir İkinci bölge'de Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay ikinci, TGF ve İGC eski başkanı Atilla Sertel ise üçüncü olarak listede yer aldı.
Ankara birinci bölge'de Yurt gazetesi sahibi Durdu Özbolat listede yer alırken; Aydın'da ünlü televizyoncu Tayfun Talipoğlu dördüncü olarak listeye girdi. Halk TV genel müdürü Şaban Sevinç ise Samsun'da listeye girdi.