Gündem
26 Mayıs 2015 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

CHP milletvekili adayına silahlı saldırı! Ayaklarından böyle vurdular!

CHP Adana 1. Sıra Milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen’in uğradığı silahlı saldırıda yaralandığı bildirildi.

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (ÇUGİAD) kahvaltısına katılmak üzere restorana gelen CHP Adana 1’inci sıra Milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen, otomobilden inip, merdivenlere doğru yöneldiği sırada, 01 CTJ 77 plakalı kiralık otomobille gelen saldırganlar tabancayla üç el ateş etti. Bacaklarından yaralanan Elif Doğan Türkmen, kaldırıldığı özel bir hastanede tedaviye alınırken, saldırganlar da geldikleri araçla kaçtı.

Her iki bacağının diz altında üç kurşun yarası olduğu saptanan Elif Doğan Türkmen’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Filmleri çekilen Türkmen, yaptığı ilk açıklamada, “Ben iyiyim. Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi, saldırıyı abartmayın” dedi.

Yapılan ilk incelemede, saldırıda kullanılan otomobili Ali Fuat Elibol adında bir kişinin kiraladığı tesbit edildi. Elibol’un da avukat Türkmen’in milletvekili adaylığının kesinleşmesinin hemen ardından, basın kuruluşlarına Türkmen’in kendisini dolandırdığı iddiasıyla döküman göndermişti.

Ancak, iddiaya rağmen Türkmen hakkında dolandırıcılık iddiasıyla açılmış herhangi bir davanın bulunmadığı anlaşılırken, Elibol’un da bir dolandırıcılık davasından ceza aldığı ortaya çıktı.



ELİF DOĞAN TÜRKMEN KİMDİR

1962 Adana doğumlu Av. Elif Doğan Türkmen, ilk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1986 yılından beri Adana'da avukat olarak meslek yaşamına devam etmektedir.

Köklü bir sosyal demokrat geçmişe sahip olan Av. Elif Doğan Türkmen, SODEP üyeliği, SHP İl Kadın Kolları’nın kurucu üyeliğinin yanı sıra CHP’nin kurulmasıyla birlikte CHP’de görev almış, 1994-1999 yılları arasında CHP Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır.

Adana’da ilklere imza atan Türkmen, İŞKAD olarak ilk kez “Geleceğin Lider Kadınları” projesiyle Avrupa Birliği hibe programından fon kazandı. Türkiye’nin 81 ilinden genç kadınların katılacağı projeye birçok dernek başvurmasına rağmen İŞKAD destek sağlanan ilk 4 dernek arasına girdi. Ayrıca Türkmen, Adana Ticaret Odasına bağlı ABİGEM’de geliştirdiği projeyle, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan 250 iş kadınına girişimcilik eğitimi sağlayan başarılı bir projeye daha imza attı.

Kadın hakları ve kadına yönelik şiddet konuları başta olmak üzere uzun yıllardır birçok kadın örgütünde çalışmalar yapan Türkmen, Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) üyeliği, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Kadın Komisyonu Başkan Yardımcılığı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Adana İl üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Türkmen, Adana’daki sivil toplum projelerine katkı vermek amacı ile, Adana Güç Birliği Vakfı’nda Genel sekreterlik, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nda ( ÇUKUROVA SİFED ) Başkan Yardımcılığı, Adana Barosu ve Hukukçular Derneği’nde üyelik yapmaktadır. KOSGEB girişimcilik kursları, TÜRKONFED Ulusal konferansları, Lions ve Rotary Kulüpleri, TOBB Kadın Girişimciler Adana Kurulu ve YOL-İŞ, TEK GIDA-İŞ konferanslarında “Adana’nın ekonomik durumu, Anayasa ve Referandum, sendikalaşma, işçilik hakları, iş kadınları ve siyaset, kadın hakları, kadın girişimcilerin avantajları ve dezavantajları, İŞKUR uygulamaları, şirketlere hukuki danışmanlık” vb. konularda yaptığı çalışma ve konuşmalar birçok kurum ve Adana’da iki kez YILIN KADINI seçilme başarısını göstermiştir.

Torun Ahmet Türkmen ile evli olan Av. Elif Doğan Türkmen, halen Hukuk Fakültesi’nde eğitim alan Anıl Türkmen’in annesidir.