Güncel
13 Oca 2018 19:24 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:46

CHP İstanbul İl Kongresi

- Kongrede, Cemal Canpolat ve Canan Kaftancıoğlu'nun aday olduğu il başkanlığı ile kurultay delegeliği seçimlerine geçilecek- İl Başkan Yardımcısı Aktaş, konuşmasını yaptığı sırada bir grup ile arasında gerginlik yaşanırken, Aktaş konuşmasını tamamlamadan kürsüden ayrıldı

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığı ve kurultay delegeliği seçimlerine geçilecek.

Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen kongrede, bazı delegelerin ve üyelerin söz alarak konuşmalarının ardından kongre sonuç bildirgesi kabul edildi.

İl başkan adayı Canan Kaftancıoğlu, delegelere seslendiği konuşmada, şunları söyledi:

"Ben İstanbul'u, haramilerin saltanatından kurtarmaya adayım. Türkiye'nin en büyük örgütünün başkanı olmaya adayım. Alın terini, mücadeleyi, liyakatı öne çıkarmak için adayım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Hak, hukuk, adalet' yürüyüşünün izinden giderek, büyük İstanbul yürüyüşünü başlatmak üzere adayım. Katılım ve dayanışmayı hayata geçirmek, saydamlık ve hesap verilebilirliği hakim kılmak için adayım. Sahici ve samimi olacağız, lafla değil işle var olmak için adayım. Sokak sokak, ev ev dertlere derman olmak için adayım. Bana vereceğiniz oy kadar, umudunuz, heyecanınız lazım. Önce inanacağız, sonra çalışacağız. Sandığa giderken inancınızla gidin."

Adaylardan CHP İl Başkanı Cemal Canpolat da konuşmasında, il başkanı seçildikten sonra İstanbul'un arka yakasına gidip, "umutsuzlarla", "sahipsizlerle" buluştuklarını ve onlarla "hayır" cephesini oluşturduklarını dile getirdi.

Ulusal bütünlüğe ve bir arada olmaya ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Canpolat, "Biz, bunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Canpolat, yapılan bütün eleştirilere saygı duyduğunu ve eksikleri tamamlayabileceklerini anlatarak, "Şu bilinmelidir, ders verdiğiniz zaman geri dönüp yaptıklarınıza bakacaksınız. Bir gecede 18 ilçeyi görevden gerekçesiz aldığınız döneme bakacaksınız. Biz ne yaptık? Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmaya başladık, ilk kez 60 çalışma grubu oluşturduk. Muhtarlarla bağ kurduk. Yıllardır bu partiye oy veren sağlık emekçilerine yönelik sağlık komisyonunu kurduk. İlk kez her ilçede hukuk komisyonu kurduk. 988 mahallede, mahalle komitelerimizi oluşturduk. Referandumda AKP'ye fırsat vermedi, bu örgütlü tablo." ifadelerini kullandı.

Adayların konuşmalarının ardından geçilecek seçimde, doğal delegelerle beraber 654 delege yeni başkanı belirleyecek. Adaylar, toplam delegenin bir fazla oyunu arayacak. Kongrede, 3-4 Şubat'ta Ankara'da yapılacak 36. Olağan Kurultay delegeleri de belirlenecek.

- Kongrede gerginlik

Bu arada İl Başkan Yardımcısı Muharrem Aktaş'ın, konuşmasında Sarıyer'deki mahalle seçimlerinde usulsüzlük olduğu iddiasına, Sarıyer İlçe Teşkilatı üyesi bir grup tepki gösterdi. "Hak, hukuk, adalet” şeklinde slogan atan grup, "Hak, hukuk, adalet nerede?" yazılı bir pankart açtı. Bunun üzerine grubu uyaran Divan Kurulu, tüzük gereği il yöneticilerinin kongrede konuşma hakkı olmadığına işaret ederek, Aktaş'tan konuşmasını bitirmesini istedi. Bu sırada, Aktaş'ın konuşmasına tepki gösteren gruptakileri sakinleştirmek isteyen kişilerle grup arasında arbede yaşandı.

Daha sonra Aktaş, delege sıfatıyla konuşma hakkı olduğunu belirtip, konuşmasını sürdürmek istedi. Salondan gelen tepki üzerine Aktaş, "İl delegelerinin gerçeği öğrenmesine misafirlerimiz tarafından engel olunmuştur." diyerek, kürsüden ayrıldı.