Gündem
25 Eki 2016 17:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

ÇGD'den Devlet Bahçeli'ye tepki: Gerçek gazeteciler, konu mankeni değildir

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin beğenmediği soruyu soran gazeteciye yönelik tavrına ÇGD'den tepki geldi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  MHP Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplarken, "Bekleyin görün dediniz. FETÖ ile ilgili ikinci bir risk mi var? Hala tehlike geçmiş değil mi?" sorusu üzerine, “Siz hangi gazetenin mensubusunuz efendim?” deyip, “ANKA Ajansı” yanıtı verilince de “Zaten siz böyle soru sorarsınız” demişti.

GERÇEK GAZETECİLER...

Çağdaş Gazeteciler Derneği yaptığı açıklamada, Bahçeli'nin bu tavrına tepki gösterdi. ÇGD'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu yanıtından kaynaklı öncelikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere tüm siyasetçiler iyi bilmelidir ki; gerçek gazeteciler, konu mankeni değildir. Gazeteciler yanınızda dolaştırdığınız ‘basın danışmanlarınız’ da, önceden hazırladığınız yanıtları verebilmeniz için sorular soranlar kişiler de değildir."

GAZETECİLİK BİRİLERİNİN BASILMASINI İSTEMEDİĞİ ŞEYİ YAYIMLAYABİLMEKTİR

"Gerçek gazeteciler, beğenmediniz, hoşunuza gitmeyen soruları soran; gerçeklerin ortaya çıkması için halk adına kamusal faaliyet yürütenlerdir. İngiliz gazeteci ve romancı George Orwell'in da dediği gibi “Gazetecilik, birilerinin basılmasını istemediği şeyi yayımlayabilmektir. Geri kalan her şey, halkla ilişkiler faaliyetidir” denildi.