Medya
01 Eki 2014 10:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Ceyda Karan'dan "kahkaha fotoğrafı" için ağır tepki: Kimi insan gibi güler, kimi sırtlan gibi sırıtır!

Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan, Kobani sınır hattındaki 'kahkahalı' fotoğrafına yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, sınırın hemen karşı tarafından YPG ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmaları gözlemlemek için bölgeye gitti. Kobane'de yaşanan dram nedeniyle Karan'ın Twitter'dan paylaşılan 'kahkaha' karesi tepki çekti. 

Tepkiler üzerine Karan, Twitter hesabından  "Gerizekalı aktrol/yandaşlar haberim olmadan çekilmiş bir fotoğrafı 'selfie' diye sunuyor. Yaraşır. Sizin için gülerek selfie çektireceğim:)" açıklaması yaptı. Karan ayrıca, bugünkü köşesinde o fotoğrafla ilgili gelen tepkilere yanıt verdi. 

LİNÇ KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEYENLER İÇİN MEZE
'Kobani ve Gülmek...' başlıklı bugünkü yazısında Suruç ve Mürşitpınar izlenimlerini paylaşan Karan, üzerinden Kobani'nin 'magazinleştirilmeye' kalkışıldığını savunduğu fotoğrafın hikayesini şöyle anlattı:
"Foto muhabiri Burhan Bilici'nin eylem başlamadan önce sabah toplanma alanına ilk gittiğimizde hayranlığını reveranslar eşliğinde dile getirmesi karşısında dayanamayıp attığım kahkahayı "sağ olsun" fotoğraflamış. Sonra da akşam kendi algısınca bir şeyler yazıp Twitter'dan paylaşmış."
Deneme
Karan, 'linç kültürünü benimsemişler için 'paha biçilmez bir meze' dediği fotoğrafın kendisi tarafından çekilmiş bir 'selfie' olarak duyurulmasına da şaşırmadığını belirtti ve Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin Soma'da çektiği selfieyi anımsattı: "Yalancılıklarını biliyoruz. Kim bilir, belki kendi "elemanlarının" Soma'daki "selfie"sinden esinlenmişlerdir."
SİZ KARA RUHUNUZU NASIL BEYAZLATACAKSINIZ ONU DÜŞÜNÜN
Samimi bir insan olduğunu, hesap kitap yapmadığını belirten Karan, kendisini linç edenlere şöyle seslendi: "Benim mübalağalı bir jest karşısındaki sıradan kahkahama bakacağınıza, kendi halinize bakın. Bütün dünya ahalisi size ağız dolusu gülmekten katılır olmuş..."
Karan, söz konusu fotoğrafta 'diş rengine takılanlarla' ise şu notu paylaştı: "Sigarayı tellendirmeyi çok seviyorum, birileri talimat verdi diye de bırakmaya hiç niyetim yok. Hayatım bana ait. Hem üzülmeyin, beyazlatması kolay. Siz kara ruhunuzu nasıl beyazlatacaksınız, onu düşünün. Zira kimisi insan gibi güler, kimileri sırtlan gibi sırıtır..."