Spor
10 Haz 2016 03:29 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:54

CEV Gala Gecesi Roma’da yapıldı

- Avrupa voleybolunun zirvesi buluşturan gecede, geçen sezon performanslarıyla öne çıkan oyuncular ödül alırken, Şampiyonlar Ligi’nde gelecek sezon kuraları çekildi - Vakıfbank oyuncusu Gözde Sonsırma, “En iyi takım oyuncusu” ödülüne layık görüldü - Sonsırma: “Ülkeme böyle bir ödül...

ROMA (AA) – Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlediği yıllık gala gecesinde, "Yılın en iyi takım oyuncusu" ödülünü Vakıfbank’ın milli smaçörü Gözde Kırdar Sonsırma aldı.

Başkent Roma’daki Salone delle Fontane’de düzenlenen ve Avrupa voleybolunun önde gelen isimlerini bir araya getiren etkinlikte, geçen sezon performanslarıyla öne çıkan oyuncular ödüllendirilirken, kadınlarda ve erkeklerde Şampiyonlar Ligi’nde gelecek sezon kuraları çekildi.

Geçen sezona yönelik ödül töreniyle başlayan galada, "Yılın en iyi takım oyuncusu" ödülüne Vakıfbank’ın milli smaçörü Gözde Kırdar Sonsırma layık görüldü. Ödülünü, CEV Başkan Yardımcısı Margaret Ann Fleming’in elinden alan Sonsırma, ödül dolayısıyla heyecanlı olduğunu belirterek, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Galada, erkeklerde Sloven oyuncu Tine Urnaut; “Yılın en iyi genç oyuncusu”, kadınlarda Alman Margareta Kozuch; “Yılın en iyi oyuncusu”, erkeklerde Fransız Earvin Ngapeth; “Yılın en iyi oyuncusu”, kadınlarda İtalyan Francesca Piccinini; “Yılın voleybol elçisi”, erkeklerde Rus Sergey Tetyukin; “Yılın voleybol elçisi” ödüllerini aldı.

-Kura çekimi

CEV Gala Gecesi’nin ilk bölümünde ödüller sahiplerini bulurken, ikinci aşamada ise gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takımların eşleşmeleri belli oldu.

Kadınlarda Şampiyonlar Ligi’nde 22 ülkeden katılmaya hak kazanan 30 takım, 4 tur üzerinden mücadele edecek.

Şampiyonaya 2 ve 3. turdan katılan Eczacıbaşı Vitra, 2 turda Minchanka Minsk (BLR)-HPK Hameenlinna eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Bu turu geçmesi durumunda Eczacıbaşı Vitra, Vizura Belgrad (SRB) ile 4. tura kalma mücadelesi verecek.

Şampiyonlar Ligi’nde 4. turdan katılan Fenerbahçe, C torbasında; Azerrail Bakü (AZE), St-Raphael VarVb (FRA) ve 3. turda 2. koldan gelecek takımla eşleşti.
 

Geçen sezon finalde kaybeden Vakıfbank ise D torbasında; Dresdner SC (ALM), Uralochka-NTMK (RUS) ve 3. turda 1. koldan gelecek takımla eşleşecek.

Erkeklerde ise 25 ülkeden 36 takımın 4 tur üzerinden yapacağı müsabakaların eşleşmeleri yapıldı.

Şampiyonlar Ligi’ne 3. turdan katılacak olan Arkas İzmir, 2. turdaki Selver Tallinn (EST) - Kızıl Yıldız Belgrad (SRB) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Devler ligine 4. turdaki torbalardan giren İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, A torbasında; Zaksa Kedzierzynkozle (POL), Dinamo Moskova (RUS) ve 2. turda 6. koldan gelecek takımıyla aynı torbada yer aldı.

Halkbankası Ankara da, E torbasında; Knack Roeselare (BEL) ile 2. turun birinci ve ikinci kolundan takımlarla eşleşecek.
 

-Sonsırma’nın ödül gururu
 

CEV Gala Gecesi’nde "Sezonun en iyi takım oyuncusu" ödülüne layık görülen Vakıfbank'ın milli smaçörü Gözde Kırdar Sonsırma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ülkeme böyle bir ödül getirdiğim için gerçekten çok mutluyum. Senelerdir bunun için çalışıyordum. 18 yılımı geçirdiğim kulübüm ile aileme desteklerinden ötürü teşekkür ederim." dedi.

Sorumluluğunun arttığını belirten yıldız oyuncu, “Şimdi omuzlarımda daha büyük bir sorumluluk var genç arkadaşlarımız için. Biliyorum her zaman beni takip ediyorlar, davranışlarımızı izliyorlar. Bu yüzden daha büyük sorumluluk hissediyorum üstümde. Tekrar herkese çok teşekkür ediyorum, çok gururluyum.” ifadelerini kullandı.
 

Kuraları nasıl değerlendiriyorsun sorusuna da milli oyuncu, “Tabi bence bizim zor bir kuramız var. Almanya’da orada oynayacağımız takım bizi zorlayacaktır diye düşünüyorum. Rus takımı var, sonrasında Eczacıbaşı var. Eczacıbaşı bu sene çok iyi bir takım yaptı Şampiyonlar Ligi için. Zorlu bir grup ama inşallah elimizden gelen her şeyi yaparız. Hakkıyla oynayabiliriz.” yanıtını verdi.
 

-“Gözde bunu hak etti”
 

CEV Başkan Yardımcısı Banu Can Schürmann da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sonsırma’nın ödül almasıyla ilgili olarak, “Bence ödül yerini buldu. Gözde, gerçek bir kaptan, hem oyunculuğuyla hem yaptığı ablalık ile… Takip ettiğim kadarıyla Gözde gerçekten bunu hak etmişti. Tebrik ediyorum kendisini.” dedi.
 

Schürmann, CEV’in bu yıl hem kadınlarda hem erkeklerde Şampiyonlar Ligi formatında yaptığı değişiklikle, daha çok takımın devler ligine girmesine olanak sağladıklarını aktarırken, şunları kaydetti:

“Bu sene Şampiyonlar Ligi’ne her zamankinden daha çok takım katılıyor. Çünkü birinci, ikinci, üçüncü rauntlar koyduk. Direkt final oynamıyoruz. 1, 2 ve 3. rauntlarda yeni gelen takımlar da Şampiyonlar Ligi’nde yer alma fırsatını buldular. Aynı uluslardan takımların eşleşmemesini de 4-5 yıldır deniyoruz. Aynı takımlar ilk rauntta karşılaşmıyorlar ki, bu ülkeler için promosyon artsın. Bir takımı direkt elenmesin diye.”