Gündem
18 Eki 2016 22:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

Çetin Altan vefatının birinci yılında anılacak

Gazeteci, yazar Çetin Altan, ölümünün birinci yıldönümü olan 20 Ekim'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde sevenleri tarafından anılacak.

Türkiye basını ve edebiyatının duayen ismi Çetin Altan, dostları ve sevenleri tarafından vefatının birinci yıl dönümünde düzenlenecek bir anma gecesi ile anılacak.

Kadıköy Belediyesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek anma töreni, yönetmen Nebil Özgentürk ve gazeteci-yazar Aydın Engin'in katılımıyla gerçekleşecek.

Tören, Çetin Altan’ın hayatına dair bir belgesel gösteriminin ardından yapılacak söyleşiyle sona erecek.

Çetin Altan’ı anma gecesi, 20 Ekim saat 20.00’de, Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu’nda, ücretsiz olarak gerçekleşecek.

22 Ekim 2015'te 88 yaşında hayatını kaybeden Altan, vefatından dört ay önce, doğum gününde (24 Haziran 2015) Cumhuriyet için kaleme aldığı yazıda, "Artık anlaşılıyor ki ülkeme demokrasinin geldiğini göremeden ayrılacağım bu dünyadan" ifadesini kullanmıştı.

Çetin Altan, "darbeye teşebbüs ettiği" iddiası ve 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla tutuklu bulunan oğlu Ahmet Altan'ın 62. doğum günü için 2 Mart 2011'de kaleme aldığı yazıda da, yine aynı suç kapsamında tutuklu bulunan oğlu Mehmet Altan'ı da anarak, "Baba olmayı yeterince tam beceremediysem bile; onlara layık olmaya elimden geldiğince özendim. Babalarının yazdıklarından, hiçbir zaman utanmamalıydılar" diye yazmıştı.