Medya
26 Tem 2014 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:30

Cemaate yakın gazetede şok! O yazardan operasyona tam destek!

Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk cemaate operasyon konulu yazılar arasında günün en dikkat çeken köşe yazılarından birine imza attı.

Bugün Gazetesi köşe yazarı Gülay Göktürk cemaate yakın bir gazetede yayınlanan yazısında operasyonu açıktan savundu, cemaatin gösterdiği tepkiyi ise yerden yere vurdu.

CEMAATİN İSTEDİĞİ BU DEĞİL MİYDİ?

Cemaate seslenen Göktürk "Cemaat’e yakın kalemler de her fırsatta aynı lafı tekrarlıyordu. “Bütün bir Cemaat’i hedef tahtasına koyacağınıza, somut olarak suç iddialarınızı koyun ortaya. Tek tek şüpheliler hakkında adli süreçleri başlatın, kim ne suç işlediyse çıksın ortaya” diyorlardı." dedi ve "İstediğimiz bu değil miydi?" diye sordu.

Göktürk şöyle yazdı:

POLİSLERİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEKLE OLMAZDI

25 Aralık’tan beri şunu söylüyorduk: Polislerin, yargıçların yerini değiştirip durmakla olmaz. Eğer o insanlar görevlerini kötüye kullandıysa, tayin edildikleri yeni görevlerini de kötüye kullanacaktır. Bu soyut suçlamalar artık somut adli soruşturmalara ve iddianamelere dönüşmelidir. Adli süreç başlamalıdır.

CEMAATİN KALEMLERİ DİYORDU Kİ...

Üstelik bunu sadece paralel yapının varlığına kani olan insanlar söylemiyordu; Cemaat’e yakın kalemler de her fırsatta aynı lafı tekrarlıyordu. “Bütün bir Cemaat’i hedef tahtasına koyacağınıza, somut olarak suç iddialarınızı koyun ortaya. Tek tek şüpheliler hakkında adli süreçleri başlatın, kim ne suç işlediyse çıksın ortaya” diyorlardı.

Şu anda yapılan da bundan başka bir şey değil zaten.

TAM DA TALEP ETTİĞİNİZ ŞEY YAPILIYOR

Tam da talep ettiğimiz gibi, suçun şahsiliği ilkesine uygun davranılıyor. Bir kimlik üzerinden suçlamalar yöneltmek yerine, belirlenen şüpheliler soruşturuluyor.

Peki o zaman, tek tek kişilerin soruşturulmasına karşı verilen bu kolektif tepki ne oluyor?

POLİSLERE KOLLEKTİF SAHİP ÇIKMA NEYİN DELİLİ?

Bütün şüphelileri kapsayan bu “kolektif sahip çıkma” durumu, iddia edilen yapının varlığının bir başka delili değilse nedir?

Bugün, gözaltındakileri aslanlar, kaplanlar, kahramanlar diye savunan, heykelini dikmekten bahsedenler, söz konusu kişilerin suçsuz olduğunu nereden biliyor?
Ben bilmiyorum şahsen. Suçlu olduklarını da bilmiyorum.

Ama bazıları daha şimdiden soruşturma dosyasını okumuş gibi konuşuyor.