Gündem
17 Oca 2017 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:23

Cem Küçük'ten Reina saldırganı hakkında flaş açıklama

İstanbul'da yılbaşı gecesi, eğlence kulübünde katliam yapan DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt’ta bir siteye düzenlenen operasyonla yakalandı.

Reina saldırganının yakalanmasının ardındaki bilinmezleri Fuat Uğur ve gazeteci yazar Cem Küçük, TGRT Haber’de Medya Kritik’te açıkladı.

Saldırganın yerinin bir hafta önceden belirlendiğini, arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması için beklendiğini belirten Küçük, şunları söyledi:

“Polis ve istihbarat İstanbul’da 200 kişilik DEAŞ hücresi belirledi. Bu hücrenin 2 ay önce soyulan bir döviz bürosu olayına karıştığı ortaya çıktı. Savcılar, bu kişileri paralarla yakalayıp hücreyi ortaya çıkardı. İstihbarat, 2 gün önce Reina katliamcısının en yakınındaki adamı ele geçirdi. Sonrası çorap söküğü gibi geldi.”

200 kişilik DEAŞ hücresinin ortaya çıkarılmasının çok önemli olduğunu belirten Küçük, bu teröristlerin ülkeye Ürdün üzerinden girdiğini de açıkladı. DEAŞ’ın İsrail’e ve Ürdün’e hiç saldırmadığını belirten Küçük, “bu operasyonla DEAŞ’ı destekleyen tüm yabancı güçler ortaya çıkacak. Sadece Türkiye’nin desteklemediği ortaya çıkmıştır” dedi.