Medya
31 Tem 2015 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Cem Küçük bu kez CNNTürk ve Şirin Payzın'ı 'uyardı' : Hepiniz birer medeni ölü haline gelirsiniz!

Star yazarı Cem Küçük, Doğan Grubu bünyesindeki haber kanalı CNN Türk’ü PKK propagandası yapmakla, Payzın'ı ise PKK militanı gibi davranmakla suçladı.

Star yazarı Cem Küçük, Doğan Grubu bünyesindeki haber kanalı CNN Türk’ü PKK propagandası yapmakla suçladı.

Başta Şirin Payzın ve Ezgi Başaran olmak üzere Doğan Grubu bünyesinde çalışan birçok ismi, “Sizler bu akılsızlıkla zor kurtarırsınız. Hepiniz bir medeni ölü haline gelirsiniz” sözleriyle ‘uyaran’ Küçük, Akif Beki ve Abdülkadir Selvi gibi muhafazakar kalemlerin de Aydın Doğan eliyle bitirildiğini savundu.

‘Payzın şu anda medeni bir ölü’

‘Hepiniz medeni ölü haline gelirsiniz!’ başlıklı bugünkü yazısında, ana akım medyada her akşam terör örgütlerinin propagandasının yapıldığını öne süren Küçük, CNN Türk’te ‘Ne oluyor?’ adlı programı hazırlayan gazeteci Şirin Payzın için “Resmen PKK militanı gibi davranıyor” ifadesini kullandı.

CNN Türk ve Hürriyet gazetesinde PKK, DHKP-C gibi örgütlerin açık açık desteklendiğini öne süren Küçük, şöyle devam etti: “Şirin Payzın her programında en az üç PKK sempatizanını ekrana sürüyor. Payzın şu anda medeni bir ölüdür.”

Geçmişte bu kanalda program yapan ve şimdi BirGün gazetesinde yazan Enver Aysever’i de ‘medeni ölü’ ilan eden Küçük, “1917 model Komünist olduğu için zavallı bir gazetede yazı yazmaktan başka işi kalmadı. Şirin Payzın da öyle olacak” diye yazdı.

‘Yanına kâr kalacağını düşünüyorsa fena halde yanılıyor’

Aydın Doğan’ın kendi kanalında PKK propagandası yaptırdığına hala inanamadığını vurgulayan Star yazarı, bu nedenle CNN Türk’ün genel müdürü Barış Tünay’ı suçladı.

‘Devletin tepesi’nin CNN Türk’ün yayınlarından inanılmaz derecede rahatsız olduğu iddiasını dile getiren Küçük, “Bakıyorum Barış Tünay şimdi PKK’lı olmuş. Bu kafayla giderse ve bu yaptıklarının yanına kâr kalacağını düşünüyorsa fena halde yanılıyor” dedi.

‘Hakan ve Özkök devleti öven bir yazıyla işin içinden çıkar’

Doğan Grubu bünyesindeki radikal.com.tr’nin başındaki isim Ezgi Başaran da, Küçük’ün suçlamalarından nasibini aldı.

Küçük, “Açıkça PKK’nın avukatlığına soyunmuş durumda. Pe ke ke diyerek ve teröristlerin yaptıklarını makul göstermeye çalışarak şehitlerimizin ruhuna açıkça hakaret ediyor. Mehmet Yakup Yılmaz, Başaran için KCK adını bar ismi zannediyor demişti. Aynı Başaran maşallah şimdi PKK resmi sözcüsü gibi “ dediği Başaran’la birlikte Payzın ve Tünay’ı şu sözlerle uyardı: “Bu arada Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök kendilerini kurtarırlar. Tünay, Payzın ve Başaran bunu akıllarından çıkarmasınlar. Ahmet Hakan ve Özkök hemen devleti öven bir yazı yazarlar, bizim PKK’yla işimiz olmaz, onu lanetliyoruz derler ve işin içinden çıkarlar. Ama sizler bu akılsızlıkla zor kurtarırsınız. Hepiniz bir medeni ölü haline gelirsiniz.”

‘Beki, Selvi ve Koru Doğan eliyle bitirildi’

Doğan Grubu bünyesinde görev alan muhafazakar isimlerin de ‘medeni ölüm’e mahkum olduğu kehanetinde bulunan Küçük, Hürriyet yazarı Akif Beki ve Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi’nin Aydın Doğan eliyle bitirildiğini öne sürdü.

“Eskiden herkesin yazılarını dört gözle beklediği Selvi’yi şimdi okuyan insan sayısı yok denecek kadar az” diyen Küçük, Habertürk yazarı Fehmi Koru’nun da yanında çalışmamasına karşın Doğan tarafından bitirildiğini ve itibarının iki paralık olduğunu yazdı.

‘CNN Türk kibar adamları çağırıp dayak attırıyor’

Yazısının sonunda, Doğan’ın gazetelerine demeç verip TV’lerine çıkan AKP yanlısı isimlere, “Kavga edeceksiniz çıkın. Ama korkaklıktan ezilip büzülecekseniz hiç çıkmayın” diye seslenen Küçük, PKK sözcülüğü yapmakla itham ettiği CNN Türk’ün, AKP’ye yakın cenahın ‘kibar adamları’nı çağırıp dayak attırdığını savundu.