Polemik & Kulis
17 Haz 2015 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Cem Küçük-Ahmet Hakan polemiğinde seviye düştü: ‘Pavyon sahibi Doğan’ın konsomatrisisin’

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile Star yazarı Cem Küçük arasındaki polemik tırmanıyor.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, daha önce kendisine ‘Pensilvanya kuklası… Aydın Doğan’ın özel tetikçisi… basit ve ahlaksız’ sözlerini yönelten Star yazarı Cem Küçük’ü hedef alan çok sert bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet gazetesinde dün yer alan yazıda Ahmet Hakan, Cem Küçük'e, “Salak, yemin ederim geri zekâlı bu tetikçi” diye seslenmişti.

Hakan, köşesinde, ‘Şems Ethem’ adını taktığı Ethem Sancak’ın bir tetikçisi olarak bahsettiği Küçük’ü isim vermeden hayli sert ifadelerle eleştirdi, Küçük’ün kısa süre içinde yok olup gideceğini öne sürdü.

Ahmet Hakan yazısında, “Öyle şapşal, öyle salak, öyle farkındalıktan uzak ki… Tuttuğu parti tek başına iktidarken bile tehditlerini kimse sallamıyordu. Şimdi tek başına iktidar gittiği halde tehditlerinin karşısındakileri korkutacağını sanıyor. Salak, yemin ederim geri zekâlı bu tetikçi” diye yazdı.

‘At fava bekle’

Hakan, sık sık Aydın Doğan’ı hedef alan, dört gün önceki yazısında ise kendisini ‘HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın laik Türkler gözünde meşrulaştırılması projesinin başı’ olarak yansıtan Küçük hakkında sosyal medya dilinde kullanılan ‘At fava bekle’ ifadesiyle şu öngörüde bulundu:

“Buradan iddia ediyorum: Bu tetikçi salağın tehdit ettiği kim varsa medyada yükselecek… Ama bu tetikçi çok yakında yok olup gidecek. At fava, bekle.”

Cem Küçük'ten çok sert yanıt: Pavyon sahibi Doğan’ın konsomatrisisin

Star yazarı Cem Küçük ise Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın bu sert yazısına bugün aynı sertlikte yanıt verdi.

Küçük kendisi için “Salak, yemin ederim geri zekâlı bu tetikçi” diyen Hakan’a “Pavyon sahibi Aydın Doğan’ın konsomatrisisin. Onurun gururun kişiliğin kalmadı” karşılığını verdi.

‘Aydın Doğan’ın iğfal listesi’ başlıklı bugünkü yazısında, medyayı bir ‘savaş alanı’ olarak gördüğünü belirten Küçük, şöyle devam etti:

“Evet ben bir Müslüman olarak medyayı modern zamanların muharebe alanı olarak görüyorum ve Halid Bin Velid muharebe alanlarında nasılsa medyada öyle olmayı vazife biliyorum. Bugün kalemlerin kadim zamanların kılıçlarından farkı yoktur. Ben bu asrın Ebu Cehil’lerine ve mürtedlerine karşı sümsük ve çekingen bir Müslüman olmayı reddediyorum. Artık savaşların merkezi ve kitlelerin galip ya da mağlup olduğu yer medyadır.”

Aslında ben bu sümsüğe üzülüyorum

“Tüm Müslüman gazeteci ve yazarların bu gerçeği anlaması gerektiğinde ısrar ediyorum” diyen Küçük, köşesinden ‘savaş açtığı’ Hürriyet yazarı Ahmet Hakan hakkında şu ağır ifadeleri kullandı:

“Aslında ben bu sümsüğe üzülüyorum… Bir insan artık kendine bile yalan söylüyorsa tedavi edilemez noktaya gelmiş bir hasta demektir. Kukla olmanın yanı sıra şizofrenik bir vaka haline de gelmiş. Artık döneminin bittiğini ve iflas ettiğini inkar ediyor. Kendini Napolyon zannederek tımarhane koridorlarında dolanan şizofren hastalardan farksız durumda. Bir zamanlar ünlü bir şarkıcıyken rezil rüsva olup ancak pavyonda konsomatris olarak yer bulan bitik kadınlardan farkı yok. Fakat hala kendini önemli şarkıcı sanıyor. Oysa sadece pavyon sahibi Aydın Doğan’ın konsomatrisisin. Onurun gururun kişiliğin kalmadı. Yozgatlı bir Müslüman imam çocuğunun düştüğü bu sefil durum benim içimi parçalıyor…”