Televizyon
11 Şub 2016 11:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Celal Doğan'dan Ahmet Hakan'a şok çıkış: "Birisine sordun, adamın ölümüne mal oldu"

HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan ile Gazeteci Ahmet Hakan arasında Tahir Elçi’nin ölümüne ilişkin tartışma yaşandı.

Ahmet Hakan’ın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, konuk oldu. Programda PKK konuşulurken Celal Doğan, “PKK’nın avukatlığını bana yaptırıyorsunuz ben kendi görüşlerimi söylüyorum” dedi. Bu sözler üzerine Ahmet Hakan’ın Celal Doğan’a “Sizin kendi görüşünüzü soruyorum ben, PKK sorusu sormuyorum” deyince Doğan, Tahir Elçi hatırlatmasında bulundu. Celal Doğan, Ahmet Hakan'a, “Birisine sordun, adam cevap verdi, adamın ölümüne mal oldu” diye çıkıştı. Ahmet Hakan ise Doğan’a “Aşk olsun” diye tepki göstererek Tahir Elçi’ye PKK sorusu sormadığını belirtti.

İşte o programdan görüntüler:



NE OLMUŞTU?

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, "PKK, terör örgütü değildir. PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir" görüşünü dile getirmişti.

Elçi'nin eşi Türkan Elçi, kocasının gazeteci Ahmet Hakan'ın programında "PKK terör örgütü değildir" sözlerine üzerine birçok tehdit aldığını söylerken cinayetten sonra Hakan'ın kendisini hiç aramadığını belirtmişti.