Gündem
10 Mar 2015 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Paramparça dizisi gerçek oldu!

Özel hastanede 2 dakika arayla doğum yapan annelerin bebekleri karıştırıldı.

İddiaya göre, doğum yapan anneler taburcu edildi. Ailelerden biri bebeğini yıkarken bebeğin bileğindeki ismin yanlış olduğunu fark etti. DNA testi yapıldı ve karışıklık kesinlik kazandı. Karışıklığa neden olan hemşireye 1.5 ay hapis cezası verildi.

İstanbul'daTürkiye Diyanet Vakfı 29 Mayıs Özel Hastanesi’nde 5 Haziran 2009 günü 2 dakika arayla doğum olayı yaşandı. Melike T. sezaryenle, Ayşe Ö. ise normal yolla birer kız bebek dünyaya getirdi. Hemşire Aysun S. ise bebeklerin bileklerine takılan güvenlik bandına soyadları doğru yazıp taktı. Ancak bebekleri beşiklerine ters koydu. Bu durumdan habersiz olan iki anne, taburcu işlemlerinin ardından bebeklerini alıp evlerinin yolunu tuttu.

BİLEKLİĞİ KESİP ÇÖPE ATTILAR

Melike T., yakınlarıyla birlikte yıkamak istediği bebeğinin kolundaki bilekliği kesip çöpe attı. Ardından bebeğini yıkadı. Bu sırada baba Emre T.’nin kız kardeşi Betül B.. çöpün yanına düşen, kesik bilekliği merak edip eline aldı. Bilekliğin üzerinde Ayşe Ö. yazdığını görünce, durumu aileye söyledi. Ancak anne baba, söz konusu ismin bebeğin doğumunu yaptıran ebeye ait olabileceğini düşündü. Ancak yine de şüpheden kurtulamadı. Çift, bebeğin kan grubunu inceletti. Kendileriyle uyumlu olmayan kan grubu olduğunu görünce hastaneyi arayarak, bebeklerinin karışmış olabileceğini bildirdi. Hastane yetkilileri, “Kesinlikle böyle bir ihtimal söz konusu olamaz” yanıtını verdi. Baba Emre T. ve anne Melike T. hastanenin yolunu tuttu. Hastane yetkililerini, bebeklerinin karıştığı yönünde ikna etmeye çalıştı. Ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine baba Emre T., 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak yardım istedi. Hastaneye polis geldi ve durum savcılığa bildirildi. Kan çaprazlaması yapıldı ve Emre ile Melike T. çiftinden böyle bir çocuğun doğmasının mümkün olmadığı belirlendi. DNA testi sonucunda bebeklerin karıştığı kesinlik kazandı.

Doğumlarından 10 gün sonra karıştırıldıkları ortaya çıkan 2 bebeğin ailesi de şikâyetçi oldu. Yapılan soruşturma sonunda bebekleri yanlış ailelere teslim edenin hemşire Aysun S. olduğu belirlendi. Hemşire hakkında “bebeğin soybağını değiştirmek” suçundan dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hemşireye 1.5 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirdi. Emre T. ile Melike T. ayrıca hastaneye açtığı tazminat davasından da 20 bin TL kazandı. (Habertürk)