Polemik & Kulis
23 Mar 2018 08:57 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:06

Çarpıcı iddia! Doğan grubu 'hülle yoluyla' beIN Media'ya mı satıldı?

Doğan Grubu'nun Demirören'e satılması gündemin bir numaralı konusu haline geldi.

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satışı ile ilgili detaylar açıklanmazken Doğu Perinçek'e ait Ulusal Kanal'dan çarpıcı bir iddia geldi.

Eser Görkem Paktürk'ün haberine göre Doğan Grubu, Demirören ile birlikte 'hülle yoluyla' Katarlılara satıldı. Haberde yer alan iddiaya göre Doğan Grubu'nun yüzde 70 hissesi Katarlılara, yüzde 30 hissesi ise Demirören Holding A.Ş.'ye ait olacak.

Haberde, Doğan Grubu'na bağlı Blu TV, DMC, NetD ve D&R'ın satılmadığı belirtiliyor. Ancak Kanal D, CNN Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Doğan Haber Ajansı'nın yeni sahibinin Demirören ile birlikte Katarlılar olacağı ifade ediliyor.

Şirket ismi olarak ise haberde Katar merkezli BeIN şirketinin ismi zikrediliyor. BeIN, Türkiye Süper Ligi maçlarının da yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluş. Satın alma sonrasında Doğan'ın sahibi olduğu TV platformu D-Smart'ın Digitürk ile birleşeceği ileri sürülüyor.

Haberde ayrıca satış işleminin tamamlanmasının ardından gazeteler ve televizyon kanallarının haber merkezlerinde değişiklik olacak, birimlerin başındaki müdürlerden başlayarak tasfiye sürecinin işletileceği iddiası dile getiriliyor.