Televizyon
21 Şub 2017 09:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:30

Canlı yayında FETÖ'cü kavgası! Özür dile, ispat edemezsen müfterisin!

CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında referandum ve anayasa değişikliğini tartışan AK Partili Reşat Petek ve CHP'li Aytun Çıray arasında "sabıkalı" ve "şerefsiz" polemiği yaşandı.

AK Parti Burdur milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Reşat Petek ile CHP İzmir milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız bölge programında çok sert sözlerle tartıştı.

Programın başından itibaren, özellikle FETÖ konusunda aralarında büyük gerilim yaşanan iki vekil, 16 Nisan'da yapılacak referandum da oylanacak maddeler arasındaki "cumhurbaşkanının yetkileri" bölümüne geldiklerinde birbirlerine hakarete varacak sözlerle yüklendi.

"ÖZÜR DİLEMEZSENİZ ŞEREFSİZSİNİZ"

Aytun Çıray'ın, Cumhurbaşkanı'nın yeni sistemde Meclis'i fesh edebileceğini söylerken Petek'e yönelik olarak sarf ettiği "zaten bu konuda sabıkalısınız" sözüne sinirlenen Petek araya girerek "Bu sabıkalı tabirinden özür dilemezseniz siz de şerefsizsiniz. Bana sabıkalı diyecek anasından doğmadı" dedi.

"MANEN SABIKALISINIZ"

Bunun üzerine ikili arasında "şerefsiz" polemiği üzerinden bir tartışma yaşandı. İki taraf da sözünü geri almasını istedi.

Çıray, Petek'e "Şerefsizlik sözünü iade ederim. Siz kabasınız ve hiç konuşmama izin vermiyorsunuz" dedi. Ahmet Hakan'ın araya girmediği tartışma, Çıray'ın "manen sabıkalısınız. Onun ne demek olduğunuz siz daha iyi bilirsiniz" sözleriyle yatıştı.