Röportaj
26 Kas 2017 10:39 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:48

Canlı yayında 'Çünkü asıl t.ş.k kadınlarda' demişti! O sözün perde arkasını anlattı

CNN Türk canlı yayınında yaptığı çıkışla bir anda olay olan iş kadını Leyla Alaton, hiçbir pişmanlığı olmadığını vurguladı.

CNN Türk canlı yayınına katılan iş kadını Leyla Alaton, kadınların erkeklerden daha cesur olduğunu anlatırken “Çünkü asıl t.ş.k kadınlarda” ifadesini kullanmış, stüdyodaki erkek konuklar donup kalmıştı. Alaton, Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'in sorularını yanıtlarken, o sözü için, "Hiç pişman değilim" dedi. 

Alaton'la yapılan röportajın ilgili kısmı şu şekilde:

"- Leyla Hanım, bir televizyon programında ‘kadınlar daha ta.aklı’ dediniz, kıyamet koptu. Pişman mısınız?

- Hiiç pişman değilim.

- Öyle ne oldu bir anda?

- Bir kere en başta; programın tek kadın konuğu olmaktan rahatsız oldum. Yanlış anlamayın, ben erkek dünyasında buna alışığım. Azınlık olmakla bir sorunum yok. Ama öyle bir programda, eğer kariyer tartışılıyorsa, Türkiye’de İnsan Kaynakları konusunda otorite olan çok kadın var. Konu başka yerlere gitmişti. Konuklardan biri ‘erkekler bile…’ diye başlayınca bende de sigorta attı.

- Feministler, kadının cesaretinden bahsederken eril bir dil kullandığınız, erkeklik uzvundan yararlandığınız için sizi eleştirdi. Ne diyeceksiniz?

- Bunu bir eleştiri olarak almıyorum, çünkü ben baş feministim. Bu saatten sonra feministlik dersi de alamayacağım. Amerika’dan döndüğüm 1986’dan beri feministim diye ortaya çıkan, bu bayrağı tek başına taşıyan bir insanım. Konunun başka yerlere gitmesi ve konuklardan birinin ‘erkekler bile…’ diye başlayan bir cümle kurmasıyla benim sigortam attı. Babamı bile feminist yapan benim. Onu kadın değerini bilir hale tırnaklarımla getirdim.

- Peki meramınızı başka türlü anlatamaz mıydınız?

- Orada onların anlayacağı bir lisan kullanmak istedim. Başka türlü anlatamayacaktım çünkü. Ben canlı mobbing’e uğradım, farkında mısınız?

- Etrafınızdaki erkekler nasıl karşıladı bu çıkışınızı?

- Bize hak veren, bizi anlayabilen erkekler olduğunu görmek beni müthiş umutlandırdı.

- Daha önce de bir programda o….u demiştiniz…

- Evet, kadınların uğradığı hakaretleri anlatırken söylemiştim, bu gerçekti çünkü."