Medya
13 Nis 2015 10:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Can Dündar'dan Karan ve Çetinkaya'ya destek! "Sonuna kadar arkasındayız"

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, hapis cezası istemiyle yargılanan yazarlara bugünkü köşesinden destek verdi.

Köşelerinde Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun karikatürünü paylaştıkları için 4,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Cumhuriyet yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'ya, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'dan 'tam destek' geldi.

'İki yazarımızın arkasındayız' başlıklı bir yazı kaleme alan Can Dündar, 'gözdağı'nın kendilerini etkilemeyeceğini belirtti.

Can Dündar, iki yazarı bugünkü köşesine aşağıdaki yazısıyla taşıdı:

Yazarlarımızın Yanındayız

Bir ülkede seçime 5 kala, Cumhurbaşkanı’nın çocukları, damatları, yakınları ve onların gözüne girmeye çalışan kuruluşlar bir gazeteyi dava etmek için şikâyet kuyruğuna giriyorsa, bu kısmen seçim gösterisidir; kısmen de gözdağı…

Cumhuriyet’in iki yazarı, ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıya, köşelerinden tavır koydukları için geçen hafta 6 yıla kadar hapis istemiyle dava edildi.

Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ı şikâyet eden dilekçede 1280 imza vardı.

Şikâyetçileri sıraya koyanlar iştahını gemleyemediğinden, Altı Nokta Körler Derneği’ni bile kendilerinden habersiz listeye katmıştı.

“Aile boyu şikâyet”, imza sahiplerine seçimde bir sandık getirisi sağlar mı; emin değilim. Ancak gözdağı boyutuyla bizi zerrece etkilemeyeceğini, hatta kararlılığımızı perçinleyeceğini garanti edebilirim.

İki yazarımızın sonuna kadar arkasındayız.

Basının ifade özgürlüğünün de…

Bu tavrımızla da Metin Göktepe anısına düzenlenen gazetecilik ödüllerinden Kadri Bağdu özel ödülünü kazandık. Geçen hafta Yazıişleri Müdürümüz Ayşe Yıldırım Başlangıç ödülü gururla aldı.

Cumhuriyet, özgürlükçü ve cesur yayın çizgisiyle siyasi iktidarın hedefi olmaya alışkın bir gazete… Tarihi boyunca bunlar karşısında geri adım atmamış, tersine saldırılara karşı dik durarak güçlenmiş.

Bu saygın geleneğin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Hepinize iyi haftalar.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.