Gündem
03 Nis 2018 13:51 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:08

Can Dündar'a BBC ekranlarında şok yanıt!

MİT TIR'larıyla ilgili hakkında açılan dava sonrası yurt dışına kaçan Can Dündar, BBC News kanalında yaşadıklarını anlattı.

Can Dündar, BBC News kanalında FETÖ'nün servis ettiği MİT TIR'ları görüntülerini yayınlamasıyla birlikte hakkında açılan davalarla ilgili konuştu. Dündar, 'gizli operasyon' iddiasını dile getirince BBC spikerinden beklemediği bir cevapla karşılaştı.

BBC News spikeri, Can Dündar'a 2015 yılındaki MİT TIR'larıyla ilgili haberin detaylarını sordu. Muhabirin, "2015 yılında yaptığınız haberin devletle ilişkinizde çok büyük bir baskı yaratacağını bildiğiniz halde neden yaptınız?" sorusuna Can Dündar, "Tabi ki biliyorduk. Ve hatta bir şekilde bekliyorduk. Çünkü bir gazeteci olarak tabi ki bu konuda gerçekçi olmanız gerekiyor ama siz olsanız ne yapardınız? Yani ortada gerçek bir hikaye var, hükümetiniz yasal olmayan bir şey yapıyor ve bunu saklıyor ve buna devlet sırrı diyor. Ve siz de bir gazetecisiniz ve bu sizin göreviniz" şeklinde yanıt verdi.

Devletin gizli operasyonlarını kimsenin bilmemediğine ve bu operasyonların amacının bu olduğuna dikkat çeken muhabire Can Dündar, "Bu, Türkiye'nin İrangate skandalıydı. Bu yüzden devlet sırrı sayılmaz, Erdoğan'ın sırrıydı ve yasal olmayan bir şekilde Suriye Savaşı'na dahil olmaya çalışıyordu" sözleriyle aklınca kendini savunmaya çalıştı.

Devletin gizli operasyonlarının ifşa edilmesi gerektiğini ısrarla vurgulamasına rağmen Can Dündar'a, İngiliz muhabirden hiç beklenmedik bir tepki geldi.

İngiltere ve Amerika'da bunun suç olduğunu belirten muhabir, "Kendinizi farklı bir ülkede yaşayan bir gazetecinin yerine koyun. Dürüst olmak gerekirse, eğer bir İngiliz gazeteci, İngiltere'de ordu istihbaratının ilişkilerinin derinine inmeye çalışsaydı veya aynı şekilde Amerika'da, çok ciddi sorunlarla karşılaşırlardı. Bizde Devlet Sırları Kanun Maddesi mevcut" diyerek Can Dündar'a tepki gösterdi.