Gündem
06 Mayıs 2016 20:16 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:53

Can Dündar ve Erdem Gül davasında karar! Kaç yıl hapis cezası verildi?

Erdoğan'ın avukatı, Dündar ve Gül davasında "Casusluk yok" diyen savcının mütalaası için "Biz de katılıyoruz" dedi!

MİT TIR'ları davasında mahkeme "örgüte üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ayrılmasına" ve "darbeye teşebbüs suçundan beraatine" hükmetti. Mahkeme kararın devamında "gizli bilgileri ifşa ve elde etmekden" dolayı Can Dündar'a 5 yıl 6 ay, Erdem Gül'e aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verildi. Dündar ve Gül hakkındaki var olan yurt dışı çıkış yasağı ise kaldırıldı.

Mahkeme kararı açıklamadan önce Can Dündar'a "geçmiş olsun" dedikten sonra saldırıyı kınadıklarını belirtti.

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül'ün yargılandığı davada karar verildi.

Mahkeme "örgüte üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ayrılmasına"  ve "darbeye teşebbüs suçundan beraatine" hükmetti. Mahkeme kararın devamında "gizli bilgileri ifşa ve elde etmekden" dolayı Can Dündar'a 5 yıl 6 ay, Erdem Gül'e aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verildi.

Dündar ve Gül, haberlere ilişkin 3 ay boyunca cezaevinde yatmış, Anayasa Mahkemesi'nin "Hak ihlali" kararıyla tahliye edilmişti.

SAVCI CEZA İSTEMİŞTİ

Celse arası mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Evliya Çalışkan, Can Dündar'ın "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri temin edip açıklama ve bu suça iştirak" eylemleri nedeniyle, 10 yıldan 31 yıl 6 aya kadar, Erdem Gül hakkında ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemişti.

Öte yandan davanın müştekisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı, "Casusluk yok" diyen savcının mütalaası için "Biz de katılıyoruz ama iddianamedeki diğer suçlardan da cezalandırılsınlar" demişti.