Gündem
14 Eyl 2014 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:43

Can Dündar hakkındaki 'Deniz Feneri' davası reddedildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar hakkında Almanya'da 'yüzyılın yolsuzluğu' olarak nitelenen ancak Türkiye'de 'aklanan' Deniz Feneri e.V davasına ilişkin yazdığı yazı nedeniyle üç yıl önce açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi.

Kararı Twitter hesabından "Deniz Feneri yazıma dava açmışlardı. 3 yıl sonra mahkeme davayı reddetti. Gerekçe: "Haber yapmak basının görevidir" mesajıyla duyuran Can Dündar, gerekçeli kararı da paylaştı.
 


DENİZ FENERİ SAVCILARI BUZDAĞI'NIN ALTINI GÖRDÜ

8 Eylül 2011'de Milliyette yayımlanan yazısında HSYK'nın, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın baş şüpheli olduğu 'Şike soruşturması'yla Deniz Feneri soruşturması savcılarına sanık avukatlarının şikayeti üzerine inceleme başlattığını hatırlatan Dündar şöyle devam ediyordu:

"Buraya kadar her şey aynı; ama uygulamada bir fark var: Fenerbahçe soruşturmasını yürüten savcı, inceleme görmesine rağmen görev başında...

Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar ise inceleme gerekçesiyle
görevden alındı. Neden? Deniz Feneri savcıları, buzdağının altını gördü de ondan..."

BU DOSYAYI KAPATMAK O KADAR KOLAY OLMAYACAK

Soruşturmasının önemli siyasetçilere dek uzandığını belirten Dündar, Ergenekon savcılarını koruyan 'yandaş basın'ın görevden alınan Deniz Feneri savcılarını hedef gösterdiğine dikkat çektiği yazısını "siyasi müdahaleye" ilişkin şu yorumla tamamlıyordu:

"Tıpkı savcıların görevden alınması gibi, bu hafta beklenen tutuklamaların durdurulması da, gecikecek iddianamenin "sakıncalı iddialardan ayıklanmış" olarak çıkması da "Hükümet'in müdahalesine" bağlanacaktır. Ama bu dosyayı
kapatmak o kadar da kolay olmayacak. Kamuoyunun gözü kulağı bu davanın üzerinde... Hele bu siyasi müdahaleden sonra,  iyice öyle..."