Gündem
26 Şub 2015 11:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Can Dündar Erdoğan'a hakaretten adliyede!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, hakkında açılan bir soruşturma ve yargılandığı iki davada ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği iddiasıyla Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ifade vermek üzere istanbul Adliyesi'ne gitti. Dündar, adliyeye girişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. "Biz mesleğimizi yapıyoruz, söylemeye, yazmaya devam edeceğiz'' dedi.

Köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği iddiasıyla bugün hakim karşısına çıkacak olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısında gazetecilere açıklamada bulundu. Gazetecilerin yargılanmasının, mesleğin fıtratından sayılan bir durum haline geldiğini ifade eden Dündar, "Ben de bugün 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına dair yazdığım haberler ve yazı dizilerinden dolayı, hem ifade vermeye hem de yargılanmaya geldim. İki duruşmam var peşpeşe. Bir de ifade vereceğim yeni bir soruşturmada" dedi.

"Biz söylemeye, yazmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili her sözü, her eleştiriyi hakaret sayarak dava açtığını ifade eden Dündar, "Bir tür kendince yıldırma politikası izliyor. Zaten muhasara altına alınmış bir basın, medya ortamında ses veren herkesi de cezalandırarak yıldırmaya çalışıyor. Ama bunun bir karşılığı olmadığını göreceksiniz. Çünkü biz söylemeye, yazama devam edeceğiz. Belki yargılanarak, belki tehditlere maruz kalarak ama elbette devam edeceğiz" diye konuştu. Can Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Bugün yaş günü, kendince böyle bir yaş günü kutlaması yaptı. Birçok meslektaşım bugün burada yargılanacaklar. Mahkemelerde buluşuyor olacağız"