Medya
25 Tem 2016 09:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:25

Can Ataklı'dan bomba iddia! Darbe başarılı olsa Başbakan kim olacaktı?

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, AKP kulislerine dayandırdığı bugünkü yazısında darbe başarılı olması halinde Başbakan yapılacak ismi kaleme aldı.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, AKP kulislerine dayandırdığı bugünkü yazısında darbe başarılı olması halinde Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan yapılacağını ileri sürdü.

Ataklı yazısında bu durumun partinin üst kesimlerinde bu durumun rahatsızlığının olduğunu aktardı. Ataklı şunları yazdı:

"Saray tarafından görevinden alındıktan sonra bir anda “AKP'nin en sevilmeyen” kişisi haline gelen ve ortalıkta pek dolaşamayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu “darbe karşıtı gece eylemleri” sırasında boy göstermeye başladı.

Çeşitli illerdeki sevinç gösterilerine katılıyor ve başbakan olduğunda bile kullanmadığı bir ses tonuyla konuşuyor, hiç yapmadığı kadar yüksek sesle hitap ediyor ve hiç göstermediği kadar öfkeli.

AKP'nin saf ve temiz insanları Davutoğlu'nu bu konuşmaları sırasında çılgınca alkışlıyor ve bağrına basıyor.
Oysa partinin üst katlarında durum bu değil.

Hatta Davutoğlu'nun bu itibar tazeleme operasyonundan hiç hoşnut değiller.

Çünkü öncelikle sarayın, dolayısıyla AKP yönetiminin inancına göre eğer Fethullah Gülen cemaatinin dinci faşist darbesi başarılı olsaydı, Davutoğlu'nu başbakan yapacaklardı. Davutoğlu bu gereğin ortaya çıkmasını önlemek için şimdi en sert darbe muhalifi gibi meydanları dolaşıyor.

Yani diyeceğim, Davutoğlu ağzıyla kuş tutsa bile, belki saf ve temiz AKP'lilerin gözünde bir parça itibar kazanabilir ama sarayın ve iktidarın gözünde artık yok hükmünde."