Gündem
08 Mar 2015 15:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Financial Times Gelibolu ve Alancha'ya davet etti

Dünyaca ünlü Financial Times, Gelibolu Savaşları'nın 100'üncü yıl etkinlikleri vesilesiyle okurlarını Türkiye seyahatine davet ediyor.

Financial Times’ın bu hafta sonu ‘how to spend it’ ekinde Türkiye’ye yer verilmiş. Önce İstanbul’da son bir yıl içinde açılan otellerin bolluğundan ve çok yakında kapılarını açacak ‘Soho House’tan söz ediliyor.

Radikal'de yer alan habere göre: Ardından İstanbul’un gastronomi dünyasındaki değişimin altı çiziliyor ve Alaçatı’nın ünlü restoranı Alancha’nın İstanbul’da bir şubesinin açıldığı haberi veriliyor. Yazıyı kaleme alan Sophy Roberts kısaca geçmişinden söz ederek Kemal Demirasal’ı tanıtıyor ve kendi kendini yetiştiren, Anadolu mutfağından esinlenerek deneysel yemekler yapan şefi Türkiye’nin Heston Blumenthal’ı olarak tanımlıyor.

Yazar, Türkiye için bu yılın önemine Nisan ayında Çanakkale Savaşlarının 100’üncü yıldönümünde Gelibolu’da yapılacak anma törenlerine de değinmiş. İngiltere’de raflara çıkacak Peter Fitz Simmons’un Gallipoli kitabını ve Russel Crown’un yakında vizyona girecek ‘Water Divener’ filmini hatırlatıyor.

Ve Roberts yazısını Nisan ayı kutlamaları sırasında ünlü rehber Peter Sommer’ın İstanbul ve Gelibolu’ya düzenleyeceği, 1.995 Sterlinden başlayan turu tavsiye ederek bitiriyor...