Gündem
29 Mayıs 2015 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Cumhuriyet'e destek

ÇGD, Cumhuriyet gazetesinin haberiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu bir açıklama yayınlayarak,MİT'e ait olan Adana'da durdurulan TIR'ların görüntüsünü yaynlayan Cumhuriyet gazetesine destek çıktı.

Gazeteye savcılık tarafından soruşturma açılmasını da eleştiren ÇGD açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet gazetesi, büyük bir gazetecilik başarısı ile ilk günden bu yana inkâr edilen silahların görüntülerine ulaşmış ve kamusal sorumlulukları gereği yayımlamıştır.

Bu habere karşılık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “terör soruşturması” açılması, iktidarın suçüstü yakalandığının göstergesidir. 

Ortada artık saklanamaya bir gerçek vardır: Ülkeyi yöneten iktidar, Türkiye’de de faaliyet gösteren terör örgütlerine silah yardımı yapmaktadır. Soruşturma açılması gerekenler, haber alma hakkını savunan ve halkın sürüklendiği savaşın haberlerini yapan Cumhuriyet gazetesi ve gazeteciler değil bu kirli savaşı destekleyenlerdir.

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, gazetecilik başarısı nedeniyle cezalandırılmak istenen Cumhuriyet Gazetesi’nin yanında olduğumuzu ve yürütülen bu savaşı lanetlediğimizi bir kez daha kamuoyuna bildiririz.