Kitap
27 Eki 2014 15:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Cadılar Bayramı'nda yeni Harry Potter hikayesi geliyor

JK Rowling, serinin en sadist karakterlerinden biri olan Dolores Umbridge'le ilgili bir hikaye yazacağını duyurdu.

J.K. Rowling 31 Ekim’de okuyucuların karşısına yeni bir Harry Potter hikâyesiyle çıkacağını duyurdu. Rowling’in Harry Potter severler için oluşturduğu Pottermore adlı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, hikâye serinin beşinci filmi Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nda karşımıza çıkan profesör Dolores Umbridge’i anlatacak. Cadılar Bayramı’na özel olarak yazılacak olan 1.700 kelimelik hikaye, Umbridge’in geçmişini detaylandıracak.

Dolores Umbridge Harry Potter serisinin gelmiş geçmiş en sadist karakterlerden biri. Hogwarts’ın müdiresi olduğu dönemde Harry ve diğer öğrencilere sürekli işkence eden Umbridge 'Kurt-adam Karşıtı Yasa Taslağı'nı da hazırlamıştı. Ayrıca Lord Voldemort’tan sonra Harry’e fiziksel bir iz bırakan tek insan Dolores Umbridge oldu. Ceza olarak “Yalan söylememeliyim” yazmasını isteyen Umbridge, Harry’nin elinde uzun yıllar kalan bir iz çıkmasına sebep olmuştu.



J.K. Rowling daha önce buna benzer iki hikâye daha yazmıştı. Biri Quidditch Dünya Kupası’nda yer alan 33 yaşındaki Harry’i, diğeri ise şarkı söyleyen büyücü Celistina Warbeck’i anlatıyordu.