Gündem
29 Eyl 2016 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

Bylock'u kuran isim yakalandı

ByLock sistemini kuran FETÖ'cü yakalandı. ByLock sistemini kuran kişinin 7 yıl boyunca TÜBİTAK'ta çaştığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan basın mensuplarına yaptığı açıklamada ByLock sistemini hazırlayan bir kişinin 7 yıl TÜBİTAK'ta görev yaptığını ve bir haftadır gözaltında olduğunu açıkladı. Gözaltına alınan kişinin öğretim görevlisi olduğu belirtiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda FETÖ soruşturmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Karar'ın haberine göre, Tahşiye davasında yargılanan sanıklardan Ali Cihan, Erol Demirhan, Kazım Aksoy, Ali Doğan, Mustafa Altunbulak, Ömer Köse, Selçuk Ocaktan, Ekrem Çelik, Talat Burak Karaltı, Yasin Koyuncu, Abdullah Seyit , Hüseyin Nohut, Tolga Güzeltaş, Hidayet Karaca, Şeref Polat, Mustafa Kılıçarslan'da Bylock programı kullanıldığı tespit edildi.

BYLOCK'U HAZIRLAYAN TÜBİTAK'TAN
Bylock sistemini hazırlayan kişilerden biri olarak 7 yıl TÜBİTAK'ta görev yapmış olan öğretim görevlisi İ. T isimli şahıs bir hafta önce gözaltına alındı. Hala gözaltında.

ByLock NEDİR?

ByLock FETÖ mensuplarının kendi aralarında konuşmak için kullandıkları kriptolu yazılım ağı. FETÖ'cüler devletin takibinden bu yazılımı kullanarak kurtuldular. 15 Temmuz sonrası MİT bu yazılımın şifresini çözünce FETÖ'cüler de birer birer yakalanmaya başladı.