Gündem
18 Nis 2014 16:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Burhan Kuzu'dan çarpıcı açıklama; Köşk'e çıkarsa sistem Erdoğan'ı öldürür!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuzu “Siyaset meydanlını özlediniz mi sorusuna gülerek cevap veren Cumhurbaşkanı bir anda siyaset yapmaya niyetim yok dedi.  Sizce neden?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Meydanları özlüyorum deyip partiye gelmez ise... Belki de Sayın Başbakanımızdan böyle bir teklif beliyor. Bilemiyorum tabii. Kendisinin samimi görüşü siyaset dışında kalmak da olabilir. İki taraflı bakmak lazım konuya. Eğer öbür türlü ise neyi konuşacaksın. Cumhurbaşkanlığı’na çıkma niyeti Tayyip Bey’in kesinleştiyse o zaman konuşacak bir şey de kalmaz”

Burhan kuzu “Gül ikinci kez aday olur mu?” sorusunu ise, “Asla olmaz. Masaya oturalım pazarlık yapalım demez. Takdiri Başbakan’a bırakın. Bendeki Gül algısı bu” şeklinde cevapladı.

“PARLAMENTER SİSTEM TAYYİP BEY’İ ÖLDÜRÜR”

Kuzu Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasıyla ilgili olarak ilginç bir değerlendirme yaparak, “Tayyip Bey’in Köşke çıkıp oturmasını bekleyemezsiniz. Yapısı müsait değil zaten. Tayyip Bey Köşk’e çıkarsa, parlamenter sistem öldürür onu. Demirel çıktı, duramadı” dedi.