Güncel
09 Oca 2018 20:46 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:46

Burdur'daki FETÖ/PDY mütevelli heyeti çatı davası

- FETÖ/PDY'nin Burdur'daki "mütevelli heyeti çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi- Sanıklardan 2'si etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu

BURDUR (AA) - Burdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mütevelli heyeti çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu 16 sanık ile bir tutuksuz sanık, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan diğer sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Biri tutuklu, diğeri tutuksuz 2 sanık, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu.

Bu sanıkların avukatları, müvekkillerinin etkilenmemesi için diğer sanıkların duruşma salonundan çıkartılmasını talep etti. Mahkeme heyeti oy birliğiyle diğer sanık ve sanık yakınlarının dışarı çıkarılmasına karar verdi.

İtirafçı olan 2 sanığın dinlenilmesinin ardından duruşmaya ara verildi, daha sonra tüm sanıklar salona alındı.

Tutuklu sanık Nuri A. yaptığı savunmada, terör örgütüne finansman sağladığı iddialarını kabul etmedi.

Tutuklu sanık Ömer Ç. de hakkında daha önce Ankara'da açılan davanın dosyasının bu dosyayla birleştirilmesini talep ederek savunma yapmayacağını söyledi. Ömer Ç, sağlık problemlerinden dolayı hastaneye gitmek istediğini ifade etti. Mahkeme heyeti, sanığın bu talebini kabul etti.

Sanık Rafet Ö. de "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından tutuklu bulunduğunu belirtti.

Rafet Ö. kod adı kullandığı yönündeki iddialara ilişkin, "Bana çevremdekiler 'Ümit' diye seslenir ama gerçek ismimin Rafet olduğunu herkes bilir, bu isim benim göbek adım. Hakkımdaki kod adı iddiasını kabul etmiyorum." dedi.

Tutuklu sanık Yalçın K. de FETÖ yapılanmasıyla, ticari ilişkilerini geliştirecek çevreyi edinmek için ilişki kurduğunu ifade etti.

Sanık avukatlarının dinlenilmesinin ardından duruşmaya yarın sabaha kadar ara verildi.