Gündem
13 Eki 2015 00:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Bülent Keneş'in tutukluluğuna itiraz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter'dan hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in avukatları tutuklama kararına itiraz etti.

İtiraz dilekçesi, Keneş'in avukatı Hasan Günaydın tarafından, tutuklama kararını veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne verildi. Dilekçede, AKP ile ilişkili olduğu belirtilen twitter hesaplarından müvekkiline çirkin saldırı yapıldığını, Keneş'in de soruşturmaya konu tweetlerde, kendisine twitter üzerinden yapılan çirkin saldırıları Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a şikayet ettiği, bu tweetlerde Cumhurbaşkanı'na hakaretin kesinlikle söz konusu olmadığı kaydedildi.

"TÜRK CEZA KANUNU'NDA 'TWEET ATMAK' DİYE BİR SUÇ TİPİ BULUNMAMAKTADIR"
Keneş'in şikayet hakkını kullanmasının hakaret kabul edilerek soruşturmaya konu edilmesinin hukuken kabul edilemeyeceği vurgulanan dilekçede, "Tutuklama kararında, tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunu gösteren deliller ve somut olgular gerekçelendirilip açıkça gösterilmemiştir. Bu yönüyle de tutuklama kararı yasaya aykırı bulunmaktadır. Müvekkilimin 'Eylemlerine (tweet atmaya) devam ettiği' şeklinde soyut bir gerekçe ile tutuklanması, kabul edilemez bir hukuk skandalıdır. Türk Ceza Kanunu'nda 'tweet atmak' diye bir suç tipi bulunmamaktadır" denildi.

TAHLİYESİ TALEP EDİLDİ
Bülent Keneş'in tutuklanmasına, Avrupa Parlamentosu, Türk ve yabancı basın örgütleri ile gazeteciler ve siyasilerin de tepki gösterdiği vurgulanan dilekçede, itirazın kabul edilerek Keneş'in tahliye edilmesi istendi. İtirazın yerinde görülmemesi durumunda ise dosyanın İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmesi talep edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, Bülent Keneş'in 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması talebiyle sevk edildiği İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılması üzerine itirazda bulunmuş, itiraz kabul edilince Keneş gözaltına alınmıştı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Keneş, Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimi tarafından yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.