Polemik & Kulis
24 Oca 2017 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:25

Bülent Arınç, Erdoğan'a yazdığı mektubu yayınladı! Tebrik var, özür yok!

AK Parti'nin kurucularından ve eski TBMM Başkanı olan Bülent Arınç, hakkında çıkan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür diledi' iddialarına yanıt verdi.

AKP'nin kurucularından ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek 'Gülen cemaati' konusunda özür dilediği yönündeki iddiayla ilgili olarak açıklama yaptı. "Çok yanıldım", "Hakkınızı helal edin" gibi ifadeleri kullanmadığını belirten Arınç, söz konusu mektubu sosyal medya hesabında yayınladı.

Arınç'ın mektubunda "Şahsen ben de bu olay vesilesiyle geçmişte birlikte olduğum ve hüsn-ü zanda bulunduğum sivil-asker bazı kişiler için şimdi daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliyorum", "Zat-ı alilerinizi bütün gönlümle tebrik ve takdir ediyor; Rabbimden sağlık ve uzun ömürler dileği ile selam ve saygılarımın kabulünü istirham ediyorum" ifadeleri yer alıyor.

Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Arseven, Bülent Arınç'ın mektubunda "17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün gerçek yüzünü göremediğini, bu konuda çok yanıldığını, yanıltıldığını; menfur 15 Temmuz darbe girişimiyle bütün gerçeklerin gün gibi ortaya çıktığını" yazdığını öne sürmüştü.

Söz konusu iddianın ileri sürülmesinin ardından Erdoğan'a gönderdiği mektubu sosyal medya hesabında yayınlayan Arınç, "Bu mektupta tövbe, özür, af vesaire var mı? Yalancılar utanır mı?" diye yazdı.

Arınç'ın mektubu şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanım,

Yaşadığımız darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması nedeni ile başta Zat-i alilerinize, Hükümetimize ve Aziz Milletimize geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Milletimizin maruz kaldığı bu ihanet ve alçaklık hiçbir zaman unutulmayacak ve sebep olanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu ihanet şebekesinin tüm unsurları da yok edilmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Darbe girişiminin sonuçsuz kalmasının en baştaki sebebi Zat-i alilerinizin güçlü liderliği, cesareti ve kahramanlığıdır. Verdiğiniz cesaret ile halkımız sokağa çıkmış, darbecilere karşı durmuş, Hükümetimiz de krizi fevkalade başarılı yöneterek, tüm tedbiri almıştır. Demokrasimizi ve özgürlüğümüzü en çok sizlere borçlu olduğumuza inanıyorum. Zat-ı alilerinizle birlikte Milli Güvenlik Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinde ve Yüksek Askeri Şura'nın içerisinde mesai arkadaşları olarak bulunan bazı kişilerin ihanetini görmek bizleri çok üzdü. Şahsen ben de bu olay vesilesiyle geçmişte birlikte olduğum ve hüsn-ü zanda bulunduğum sivil-asker bazı kişiler için şimdi daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliyorum.

Zat-ı alilerinizi bütün gönlümle tebrik ve takdir ediyor; Rabbimden sağlık ve uzun ömürler dileği ile selam ve saygılarımın kabulünü istirham ediyorum."


Arınç'ın Serdar Arseven'e verdiği yanıt:




ÖZIŞIK'A SESLENDİ

Arınç Twitter'dan verdiği yanıtta Süleyman Özışık'a da değindi. Açıklamasında Özışık'ın Fethullah Gülen'le ilgili attığı tweetlere yer veren Arınç "Ve son olarak 'İçeriği Serdar Arseven arafından uydurulan' mektup olayına balıklama atlayan biri var. Süleyman Özışık. Trolden beter! Dün yazmış da yazmış. Helalliklerden, hesaplaşmalardan falan bahsetmiş. Aklını bir kenara bırakıp, ne kadar kini, nefreti varsa kusmuş. Bu Süleyman Özışık, hangi Süleyman Özışık mı?" ifadelerini kullandı.

Arınç Özışık'a şöyle seslendi:
"Ey Süleyman Özışık! Hem FETÖ'nün A'dan Z'ye tüm etkinliklerinin müdavimi olup, internet sitelerinden fotoğraflarına kadar her şeyinin reklamını yapmışsın, hem de kalkıp beni diline dolamaya çalışmışsın. Ama işte görülüyor ki, beni diline dolayacağım derken geçmişin ayaklarına dolandı! Yahu biraz olsun utanmaz mısın bayım?"

Arınç'ın Özışık'a verdiği yanıt: