Radar Hattı
04 Ağu 2010 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

''BU YAZIYI OKUDUKTAN SONRA GUSÜL ABDESTİ ALMAK GEREKİR Mİ?''

Cübbeli Ahmet Hoca, Ramazan boyunca ekranda olacak. Bu "fırsatı" kaçıran ve hâlâ "büyük kanal" diye geçinenler, utansın(!)

Fatih Altaylı-Murat Bardakçı ikilisinin ekranlarımıza kazandırdığı (!) yeni televizyon fenomeni Cübbeli Ahmet Hoca, Ramazan boyunca Flash TV ekranlarında olacak. Bu "fırsatı" kaçıran ve hâlâ "büyük kanal" diye geçinenler, utansın(!)

Flash TV cumartesi gecesi Cübbeli rezervinde yeni bir "damar" keşfetti: İslam ve cinsellik... Toplumda büyük tabu olan ama bir araya geldiğinde müthiş reyting yapan bu iki kelime, Cübbeli Ahmet Hoca ile birleşince ortaya bir Beyaz Hoca-Haydar Dümen sentezi çıktı ki, tadından yenecek gibi değildi. Programın sunucusu, izleyicilerden gelen soruları Cübbeli’ye yöneltiyordu.

Geçtiğimiz yıllarda "Sevişerek oruç açmak mübah mıdır?" diye merak eden vatandaşlardan biri bu kez "Cinsellikte İslami kurallar var mıdır?" diye sorunca Ahmet Hoca’dan, Haydar Dümen’i kıskançlıktan çatlatacak yorumlar geldi. Meğer Hoca, çok yakında çıkaracağı kitabında bu konuları da ele alacakmış. Promosyon fırsatını kaçırmayıp anlattı ve hepimizi şıkır şıkır aydınlattı.

Soru: "İslami usüllere göre cinsel ilişki var mı?" Hoca yanıtladı: "İslami usüllere göre olmaz mı? Tuvalete girmeye kadar kurallar var. Sol ayakla gireceksiniz. Sağ ayağınızla çıkacaksınız. Efendim kıbleye ters dönmeyeceksiniz. Evlilik, cinsel hayat da düzenlenmiş. İslama göre ters ilişki haram, yasak. Bir hayvanla ilişkiye girer, kadının ay halinde onunla ilişkiye girer, yahut kadınla ters ilişkiye girer, bunlar haramdır diye Hadis-i Şerifler var. Kuran da buna işaret ediyor. Ekin tarlasına dilediğiniz şekilde yanaşın ama tarla döl yatağı demek. Döl yatağına dilediğiniz şekilde yanaşın. Yani ona pozisyon diyorlar. Bunların hepsine izin var ama döl yatağına olacak kaydıyla. Ayet-i Kerime’de böyle yazılı."

Bu esnada sunucu araya giriyor: "Yani pozisyonlar olabilir..."

Hoca devam ediyor: "Onlar önemli değil. Yani geliş noktası döl yatağı olmak zorunda. Başka yerlerden haram edilmiş. Mesela deniyor ki, hemen böyle kendinizi tatmin etmek için hızlı, acele davranmayın. Karşınızdaki cinsin ihtiyacını tatmin için ona süre verin. Sadece kendiniz rahatlayıp kenara çekilmeyin. Efendim önden mukaddemelerle başlayın, sevmeler, hediyeleşmeler... İslam’da çeşit çeşit sünnet vardır. Bunlar çok güzel şeyler. Evliliği ve muhabbeti uzun, sürekli kılan, öldürmeyen, hemen öyle bir-iki birleşme ile ateşin sönmemesi için, devamlılığı sağlamak için... Bir de örtünmek... Birbirinden ifrat edecek, nefret edecek hale gelmemek için... Temizlenmek, koku sürünmek... Karı kocanın birbiri için temizlik yapması... Bunlar sünnettir, edeptir, yeni kitabımda geçiyor."

Sunucudan yeni bir soru geliyor: "Ne sıklıkta cima (cinsel ilişki) edilmeli peki? Bunun bir sayısı var mı?"

"Çok cima edilmesi uygun değildir. Çünkü o hayat suyunun ziyan edilmemesi, hayatın başlangıcı için rahimlere dökülmesi gerekir. Bu işin çok yapılmasında zaafiyet vardır. Vücutta güçsüzlük yaratır. Ama bu iş için İslam’da bir sınırlama yoktur." Bir Müslüman vatandaş olarak bir soru da benden hoca efendiye: "Bu yazıyı okuduktan sonra gusül abdesti almak gerekir mi?"

Yüksel AYTUĞ / SABAH